u bent hier

Burcht: geschiedenis van een dorp in vogelvlucht - UITGESTELD!

18 +

Geschiedenis


De geschiedenis van Burcht is zo verscheiden dat het onmogelijk is om dit verhaal te vertellen in een kort tijdsbestek. Maar aan de hand van enkele herkenbare kapstokken kunnen we wel een goede kijk bieden op ongeveer 1000 jaar reilen en zeilen in een dorp aan de Schelde. De strategische ligging aan de Schelde tekent vaak het verleden van Burcht, zowel in goede als in slechte zin: oorlog en ... Lees meer »

De geschiedenis van Burcht is zo verscheiden dat het onmogelijk is om dit verhaal te vertellen in een kort tijdsbestek. Maar aan de hand van enkele herkenbare kapstokken kunnen we wel een goede kijk bieden op ongeveer 1000 jaar reilen en zeilen in een dorp aan de Schelde.
De strategische ligging aan de Schelde tekent vaak het verleden van Burcht, zowel in goede als in slechte zin: oorlog en overstromingen langs de ene kant, een vroege industrialisatie aan de andere kant. Het Craeyenhof, de kerk, de oude pastorij, de schandpaal, de Sint-Jozefschool, de guanofabriek... zijn zowel verdwenen als bestaande getuigen van een bijzonder verleden.
Historicus en voormalig cultuurbeleidscoördinator Dirk Verelst geeft met deze geïllustreerde lezing een overzichtelijke kijk op de geschiedenis van een kleine dorpsgemeenschap doorheen de eeuwen heen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Burcht
John Tulpinckstraat 4
2070 Zwijndrecht
dinsdag 18 mei 2021 van 14:00 tot 15:30
€ 5,0
bibliotheek@zwijndrecht.be
03/250.49.40