u bent hier

Bourlaschouwburg

Erfgoed


De Bourlaschouwburg werd in 1827 ontworpen door P. Bourla. Hij koppelde zijn respect voor de klassieke architectuur aan een ruim eclectisme, zonder het functionele uit het oog te verliezen. Vernieuwend was de halfronde ingang met daarboven een grote publieke foyer. Deze foyer is samen met hal, trapzaal en zaal dagelijks toegankelijk vanaf 11.00u. Een rondleiding kan aangevraagd worden. ... Lees meer »

De Bourlaschouwburg werd in 1827 ontworpen door P. Bourla. Hij koppelde zijn respect voor de klassieke architectuur aan een ruim eclectisme, zonder het functionele uit het oog te verliezen. Vernieuwend was de halfronde ingang met daarboven een grote publieke foyer. Deze foyer is samen met hal, trapzaal en zaal dagelijks toegankelijk vanaf 11.00u.

Een rondleiding kan aangevraagd worden. Tijdens de rondleiding wordt de geschiedenis van het gebouw verteld en worden de theaterconstructies uitgelegd.

Rondleiding voor andere groepen (tot 30 personen):
3 per persoon, minimum 15 personen

Individuele rondleidingen: 5 per persoon
Op bepaalde zaterdagen kan u ook individueel inschrijven voor een rondleiding. Ga naar de website van het Toneelhuis voor meer informatie.

Toon kaart Bourla
Komedieplaats 18
2000 Antwerpen
open alle dagen van 11:00 tot 11:00
info@toneelhuis.be
+32 3 2248844
www.toneelhuis.be