u bent hier

Bosleerpad

3 +


Het Bosleerpad is een educatief natuurleerpad voor jonge kinderen ( 3 tot 8 jaar) over ongeveer 1 km door de gemeentelijke bossen van Lichtaart. Het natuurleerpad wil jonge kinderen een basis geven van natuurbeleving en waardering. Via luisteren, voelen, ruiken, kijken en proeven kunnen de kleuters ervaringen opdoen in de natuur. Doorheen de verschillende seizoenen kunnen ze het bos exploreren ... Lees meer »

Het Bosleerpad is een educatief natuurleerpad voor jonge kinderen ( 3 tot 8 jaar) over ongeveer 1 km door de gemeentelijke bossen van Lichtaart. Het natuurleerpad wil jonge kinderen een basis geven van natuurbeleving en waardering.

Via luisteren, voelen, ruiken, kijken en proeven kunnen de kleuters ervaringen opdoen in de natuur. Doorheen de verschillende seizoenen kunnen ze het bos exploreren aan de hand van prettige spelopdrachten.
Zo voelen ze zich verbonden met de waarden van de natuur en gaan er op een spontane manier zorg voor dragen.

Het Bosleerpad is vrij toegankelijk voor iedereen vanaf de parking aan de Diestweg gedurende het ganse jaar.

De omloop bewandelen onder begeleiding kan vanaf 21 maart tot einde juni en vanaf 1 september tot eind oktober tijdens de schooldagen. Er zijn geen begeleide tochten mogelijk tijdens de schoolvakanties.

Bij een begeleide tocht in groep is bruikleen van alle materialen, een versnapering onderweg en een kleine verrassing op het einde van de tocht inbegrepen. Hiervoor betaalt een groep een vergoeding van 2 euro per deelnemend kind met een minimum van 40 euro per groep.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart 't Bosvriendje
Poederleesteenweg 67
2460 Lichtaart (Kasterlee)
vks 't Bosvriendje
www.vks-bosvriendje.be/bosleerpad