u bent hier

Borgerhout beter bekeken

Interculturele vorming


Oud-Borgerhout is vandaag opnieuw een gegeerde woonomgeving. Verscheidenheid is een grote troef van de wijk: je vindt er statige 19de-eeuwse burgerhuizen met tuinen naast groene woonerven met arbeidershuisjes. De verschillende culturen met een sterke aanwezigheid van de Marokkaanse gemeenschap brengen extra leven in de wijk. Vandaag is Oud-Borgerhout opnieuw een gegeerde woonomgeving. ... Lees meer »

Oud-Borgerhout is vandaag opnieuw een gegeerde woonomgeving. Verscheidenheid is een grote troef van de wijk: je vindt er statige 19de-eeuwse burgerhuizen met tuinen naast groene woonerven met arbeidershuisjes. De verschillende culturen met een sterke aanwezigheid van de Marokkaanse gemeenschap brengen extra leven in de wijk.

Vandaag is Oud-Borgerhout opnieuw een gegeerde woonomgeving. Verscheidenheid is een grote troef van de wijk: je vindt er statige 19de-eeuwse burgerhuizen met tuinen naast groene woonerven met arbeidershuisjes. Oude diamantslijperijen en werkateliers zijn in trek bij kunstenaars, die het cultureel leven een nieuw elan bezorgen. Oude-glorie-cinema Roma herrees uit zijn as en onlangs werd het ECO-huis geopend. De verschillende culturen met een sterke aanwezigheid van de Marokkaanse gemeenschap brengt extra leven in de wijk. Het cement van dit alles zijn de talrijke bewonersinitiatieven, die maken dat vandaag “Borgerhout beter bekeken” wordt: samen de schouders zetten onder een vernieuwde buurtgemeenschap. En het werkt. De tocht voert ons langs beide zijden van de Turnhoutsebaan, van oudsher de slagader van Borgerhout.

Maximum 20 personen per gids


PRAKTISCHE INFO
Groepen :: Te voet??
Vertrek: ECO-huis, Turnhoutsebaan 139 of Districtshuis, Moorkensplein
??Einde: Krugerpark

Toon kaart EcoHuis Antwerpen
Turnhoutsebaan 139
2140 Borgerhout
,
€ 115,0
www.antwerpenaverechts.be