u bent hier

Boom Toudou

Tekst en muziektheater


‘Boom Toudou’ is een Rwandese versie van het bekende sprookje Assepoester. ‘Boom Toudou’ is een Rwandese versie van het bekende sprookje Assepoester. Een meisje dat haar moeder en grootmoeder verloren heeft, wordt opgevoed door een boze stiefmoeder die haar allerlei ondankbare taken laat verrichten. Nacht na nacht moet ze water halen aan een meer omgeven door wilde dieren. Haar enige troost is ... Lees meer »

‘Boom Toudou’ is een Rwandese versie van het bekende sprookje Assepoester.


‘Boom Toudou’ is een Rwandese versie van het bekende sprookje Assepoester.


Een meisje dat haar moeder en grootmoeder verloren heeft, wordt opgevoed door een boze stiefmoeder die haar allerlei ondankbare taken laat verrichten. Nacht na nacht moet ze water halen aan een meer omgeven door wilde dieren. Haar enige troost is Boom Toudou, een boom die haar overleden grootmoeder samen met haar plantte en waar ze met haar verdriet terecht kan. Hij geeft haar raad en helpt haar veilig thuis te komen. Zoals in alle sprookjes loopt het uiteindelijk toch goed af…


Actrice Nyiragasigwa Hens is geadopteerd uit Rwanda en heeft haar eigen geschiedenis als kind van Rwanda nooit gekend. Er is niemand meer die het haar kan vertellen daarom heeft ze haar eigen verhaal geconstrueerd, ‘Boom Toudou’ is het verhaal van hoe het misschien had kunnen lopen moest ze nooit geadopteerd zijn geweest.


Tekst, spel en regie: Nyiragasigwa Hens

Muziek: Hanne Torfs

Productie: BeHuman vzw

Nyiragasigwa Hens
C.O. Nova
Schijfstraat 105
2020 Antwerpen
ma 8 maart 2021 van 10:30 tot 10:30 ma 8 maart 2021 van 14:00 tot 14:00
ontmoetingscentrum Nova
€ 4,0
www.nova-kiel.be/nl/event/73551/boom-...