u bent hier

Boho Strings & Tineke Van Ingelgem - Nieuwjaarsconcert: (On)bekend Wenen

Klassieke muziek


‘(On)bekend Wenen’ bestaat uit licht klassieke muziek en aria’s van bekende en minder bekende Oostenrijkse componisten waaronder Robert Fuchs, W.A. Mozart, Franz Lehar en Johann Strauss. Muziek van Oostenrijkse componisten behoort tot op de dag van vandaag nog steeds tot de beste muziek. David Ramael, dirigent en artistiek leider van het strijkorkest Boho Strings, en sopraan Charlotte Wajnberg ... Lees meer »

‘(On)bekend Wenen’ bestaat uit licht klassieke muziek en aria’s van bekende en minder bekende Oostenrijkse componisten waaronder Robert Fuchs, W.A. Mozart, Franz Lehar en Johann Strauss. Muziek van Oostenrijkse componisten behoort tot op de dag van vandaag nog steeds tot de beste muziek.


David Ramael, dirigent en artistiek leider van het strijkorkest Boho Strings, en sopraan Charlotte Wajnberg brengen een programma met muzikale parels die in Wenen, de ‘muziekwereldstad’, werden gecomponeerd.


Tijdens ‘(On)bekend Wenen’ brengen ze licht klassieke muziek en aria’s van bekende en minder bekende Oostenrijkse componisten waaronder Robert Fuchs, W.A. Mozart, Franz Lehar en Johann Strauss. Muziek van Oostenrijkse componisten behoort tot op de dag van vandaag nog steeds tot de meest beluisterde en meest gespeelde muziek in concertzalen en op klassieke podia. Wereldwijd geapprecieerd! Traditioneel! Onsterfelijk!


Gelukkig Nieuwjaar!
Boho Strings


Het strijkorkest Boho Strings werd geïnspireerd door de rijke culturele en etnische diversiteit van hun thuisbasis in de Antwerpse wijk Borgerhout, om via muziek te werken aan een meer inclusieve en begripvolle samenleving.


Als ensemble is Boho Strings een weerspiegeling van de superdiversiteit in onze samenleving. Algerije, België, Frankrijk, Israël, Marokko, Nederland, Polen, Spanje, Turkije, en de Verenigde Staten – al deze nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in Boho Strings. Deze rijkdom aan herkomsten en ervaringen vormen een bron van creatieve inspiratie, en zorgen voor een eclectische manier van musiceren.


Boho Strings heeft op korte termijn een vaste stek verworven in de Belgische muziekscene en met projecten zoals Trinity, La Captive en D-Radicalize! is het ensemble een vaste gast bij alle grote zalen. In 2018 verscheen hun eerste CD “Nostalgia”, geheel gewijd aan de muziek voor strijkorkest van Wim Henderickx op het label Antarctica Records.


 


Charlotte Wajnberg


De Belgische sopraan Charlotte Wajnberg is laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd 2018, waar ze ook de publieksprijs van Klara/Canvas in ontvangst mocht nemen.


Charlotte Wajnberg maakte haar debuut in de Koninklijke Muntschouwburg, waar zij de rol van Esprit vertolkte in de opera Cendrillon van Jules Massenet o.l.v. Alain Altinoglu. Ze was reeds als soliste te horen in de 4de Symfonie van Mahler, de Krönungsmesse van Mozart, het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach en het Stabat Mater van L. Boccherini en F. Beck. Ze interpreteerde de rollen van Barbarina (Le Nozze de Figaro, W.A. Mozart), Papagena (Die Zauberflöte, W.A. Mozart) en Mandane (Artaserse, J.C. Bach) en was te gast in verschillende zalen in binnen- en buitenland, waaronder de Weill Recital Hall in Carnegie Hall (New York), de Veronica Hagman Concert Hall (Connecticut), deSingel en Amuz (Antwerpen), de Crystal Hall (Rogaska Slatina, Slovenië), de Accademia Belgica (Rome), de Philharmonie van Haarlem en het Concertgebouw (Brugge).


Charlotte werkt samen met gereputeerde orkesten en ensembles waaronder het Symfonieorkest van De Munt, het Südwestdeutsches Kammerochester Pforzheim, de Sint-Paulus Sinfonietta, de Mannheimer Hofkapelle, en het Terra Nova Collective.


Naast het opera- en concertrepertoire, legt zij zich ook toe op het lied. Met pianist Aaron Wajnberg vormt zij een liedduo.


ProgrammaRobert Fuchs:

Serenade Nr. 1 voor strijkorkest


Wolfgang Amadeus Mozart:

Vado, ma dove?

Per pietà, bell'idol mio

Alma grande e nobil core


Josef Lanner:

Die Romantiker Walzer


Franz Schubert:

An die Musik


Franz Lehar:

Vilja Lied


Johann Strauss II:

Pizzicato Polka

Frühlingsstimmenwalzer


Johann Strauss II:

Mein Herr Marquis


Johann Schrammen:

Wien bleibt Wien

Boho Strings & Tineke Van Ingelgem - Nieuwjaarsconcert: (On)bekend Wenen
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
zondag 17 januari 2021om 11:30
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 20,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/72547/nieuw...