u bent hier

Boggamasta III

12 +

1.8.4.0.0 , Pop en rock, Jazz en blues


Boggamasta I ging in première in 2017 en toerde in Europa, Argentinië en Colombia. Sindsdien werkten Vermeersch en Bovée aan nieuw materiaal en maakten er meteen Boggamasta III van. Waarom III en niet II? Omdat we al drie jaar later zijn en er geen tijd meer is voor de II – de III dringt zich spontaan op. De aarde mag dan een bol zijn, de wereld wordt er alleen maar platter op. Persoonlijk ... Lees meer »

Boggamasta I ging in première in 2017 en toerde in Europa, Argentinië en Colombia. Sindsdien werkten Vermeersch en Bovée aan nieuw materiaal en maakten er meteen Boggamasta III van. Waarom III en niet II? Omdat we al drie jaar later zijn en er geen tijd meer is voor de II – de III dringt zich spontaan op. De aarde mag dan een bol zijn, de wereld wordt er alleen maar platter op. Persoonlijk gewin, verborgen agenda's, idioten aan de macht, prietpraatepidemies, dikke darmen vol haat, koude vissen in de lucht, de koppen in 't zand, de hakken in 't land. Dus wat kan je verwachten? Entertainment! De gekende Flat Earth Society waanzin met rauwe, kritisch-absurde teksten, een uitbundig repertoire met directe, energieke en exuberante muziek, koortsachtig, uitzinnig en groovy.


Follow Me! Echo Me!

 

David Bovée was de FES-gitarist van het eerste uur, die na een viertal jaar de band verliet om volledig voor zijn Think of One te kunnen gaan, waarvoor hij in 2004 en 2007 bekroond werd met de BBC Radio 3 World Music Award. Wereldmuziek an sich was nooit Peter Vermeersch’ ding, maar toen Theater aan Zee in 2013 beide heren uitnodigde om aan de slag te gaan met een ensemble Gambiaanse muzikanten, werd de experimentatiedrang wel heel groot.Ze trokken naar Gambia, en leefden en werkten er tussen de lokale muzikanten gedurende een aantal weken. De inspiratie kwam al snel. In Gambia zagen ze de, ondertussen weggestemde, leider van het land Yahya Jammeh paraderen in de straten van Banjul. De escorte bestond uit een aantal hummers en majorettes, ín uniform en mét batons. Zoals een echte dictator betaamt, strooide hij letterlijk geld op de straten vanuit het open dak van één van de hummers. De Boggamasta (verbastering van het woord burgemeester) beschouwde zichzelf almachtig, zou een miljard jaar regeren en schrok er niet voor terug om politieke opponenten te laten vermoorden of homoseksuelen te vervolgen. Het zou oneerlijk zijn om het Boggamasta verhaal enkel op Afrikaanse landen of Gambia toe te spitsen; Boggamasta’s zie je overal, in de politiek, de misdaad, de petanqueclub, de muziekwereld, de economie en diep in jezelf zit er ook eentje verscholen. Bovée en Vermeersch gingen aan de slag, schreven samen nummers en bedachten rauwe en kritische teksten. Een uitbundig repertoire, directe, energieke en uitzinnige muziek: broeierig, met drive en groove en veel electro! 

Flat Earth Society & David Bovée
cc De Kern
Kern 18
2610 Wilrijk
zaterdag 29 mei 2021om 20:15
cultuurcentrum De Kern | CC De Kern
€ 14,0
Bestel tickets
www.ccdekern.be/nl/event/62393/boggam...