u bent hier

Boekenmarkt

Literatuur


PS : de boekenmarkt van 13-09-2020 is wegens het coronavirus geannuleerd; afspraak voor 23-05-2021. Deze halfjaarlijkse boekenmarkten (sinds 1985) behoren tot de top van België. Ze vinden plaats aan de oevers van de Schelde in Sint-Amands, dat vaak één van de mooiste Vlaamse dorpen wordt genoemd. Twee keer per jaar komen boekenliefhebbers, maar ook nieuwsgierige dagjestoeristen langs. Over een ... Lees meer »

PS : de boekenmarkt van 13-09-2020 is wegens het coronavirus geannuleerd; afspraak voor 23-05-2021.

Deze halfjaarlijkse boekenmarkten (sinds 1985) behoren tot de top van België. Ze vinden plaats aan de oevers van de Schelde in Sint-Amands, dat vaak één van de mooiste Vlaamse dorpen wordt genoemd. Twee keer per jaar komen boekenliefhebbers, maar ook nieuwsgierige dagjestoeristen langs.
Over een parcours van ongeveer 350 meter worden zowel tweedehandse als nieuwe boeken van zowel professionele boekhandelaars als gelegenheidsverkopers aangeboden.
Je kan er rondsnuffelen naar hartenlust, om uiteindelijk dat ene ultieme boek of stripverhaal te vinden. Een schilderachtige wandeling op de Scheldedijk en even uitrusten op het terras aan het standbeeld van dichter Emile Verhaeren maken je uitstap aan de boekenmarkt volledig.
Daar kan je heerlijk verpozen op het zonovergoten terras met zicht op de Schelde, bij een fris of warm (tomatensoep met balletjes) drankje of een pannenkoek op grootmoeders wijze.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kaai Sint-Amands
Kaai z/n
2890 Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands)
d'Harmonie vzw Sint-Amands
gratis
boekenmarkten@dharmonie-vzw.be
www.dharmonie-vzw.be