u bent hier

Bob Dylan 80 | Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Naomi Sijmons, Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet, Ron Reuman

Pop en rock


Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman in 1941, wordt tachtig in 2021. Dé ideale gelegenheid dus voor een tribute. ‘Blowin’ in the Wind’, ‘Mr. Tambourine Man’, ‘Like a Rolling Stone’, ‘Tangled Up in Blue’, ‘Make You Feel My Love’: een lijst van Dylanklassiekers samenstellen is in wezen onbegonnen werk, alsook een eindeloos karwei dat bovendien geen recht zou doen aan een oeuvre waarin ... Lees meer »

Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman in 1941, wordt tachtig in 2021. Dé ideale gelegenheid dus voor een tribute.

‘Blowin’ in the Wind’, ‘Mr. Tambourine Man’, ‘Like a Rolling Stone’, ‘Tangled Up in Blue’, ‘Make You Feel My Love’: een lijst van Dylanklassiekers samenstellen is in wezen onbegonnen werk, alsook een eindeloos karwei dat bovendien geen recht zou doen aan een oeuvre waarin zelfs de wat minder bekende parels glansrijker schitteren dan diamant.

Nobelprijswinnaar Literatuur Bob Dylan heeft sedert zijn achttiende een parcours afgelegd dat uniek is. In de jaren zestig werd hij eerst de spreekbuis van de nieuwe, zeer geëngageerde generatie en vervolgens een ongrijpbare rockgod die van songteksten een hoge vorm van poëzie wist te maken. In de jaren zeventig toverde hij zijn scheidingspijn tot grote kunst om en bekeerde hij zich tot het christendom. In de jaren tachtig slaagde hij er met wisselend succes in zich staande te houden tussen al het jonge MTV-geweld. Uiteindelijk werd hij vanaf de jaren negentig erkend al één van de grootste songschrijvers - en kunstenaars - van onze tijd.

Topmuzikanten staan dubbel en dwars garant voor een feest om ‘U’ tegen te zeggen...

Bezetting: Guy Swinnen, Patrick Riguelle, Naomi Sijmons (Reena Riot), Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier, Axl Peleman, Jan Hautekiet, Ron Reuman

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Ontmoetingscentrum De Djoelen
Steenweg op Mol 3
2360 Oud-Turnhout
donderdag 10 juni 2021 van 20:15 tot 23:00
Cultuurpromotie vzw
€ 24,0
reservaties.oud-turnhout.be/Tickets.aspx