u bent hier

Bezoek Museum Vleeshuis met de app Boem! Paukenslag

8 +


Zijn computers en muziek helemaal jouw ding? Hou je van een stevig potje drummen? Of heb je zin om eens lekker gek te dansen in een ballroom van vroeger, zoals alleen oma en opa die nog kennen? Kom dan zeker eens langs in het Museum Vleeshuis | Klank van de Stad voor onze multimediatour Boem paukenslag! Gewapend met een smartphone doorgrond je op eigen houtje waar ons slagwerk vandaan komt. ... Lees meer »

Zijn computers en muziek helemaal jouw ding? Hou je van een stevig potje drummen? Of heb je zin om eens lekker gek te dansen in een ballroom van vroeger, zoals alleen oma en opa die nog kennen? Kom dan zeker eens langs in het Museum Vleeshuis | Klank van de Stad voor onze multimediatour Boem paukenslag!

Gewapend met een smartphone doorgrond je op eigen houtje waar ons slagwerk vandaan komt. Drumstellen en beats zijn vandaag erg cool, maar dat was niet altijd zo. Slagwerk werd vroeger gebruikt door soldaten en was voor gewone mensen des duivels.

Meer dan 300 jaar geleden was Turkse militaire muziek met groot en indrukwekkend slagwerk helemaal in de mode! Die exotische slaginstrumenten kwamen ook hier terecht en worden vandaag nog steeds gebruikt in onze popmuziek.

'Boem paukenslag' is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar in gezinsverband of met een (school)groep. De kinderen kunnen de tour zelfstandig uitvoeren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Museum Vleeshuis
Vleeshouwersstraat 38
2000 Antwerpen
Do Van 10:00 tot 17:00 Vr Van 10:00 tot 17:00 Za Van 10:00 tot 17:00 Zo Van 10:00 tot 17:00
Museum Vleeshuis
gratis
vleeshuis@stad.antwerpen.be
03 292 61 01
www.museumvleeshuis.be