u bent hier

Beniamino Paganini & Nele Vertommen (streaming)

Klassieke muziek


Duitse kamermuziek met een Frans tintje Op het programma van Beniamino Paganini en Nele Vertommen staat Duitse kamermuziek met een Frans tintje. Tegenwoordig is Georg Friedrich Händel (1685-1759) beroemd voor zijn opera’s en oratoria, maar in zijn eigen tijd werd de kosmopoliet ook geprezen als virtuoos improvisator op het klavier. Ook Georg Philipp Telemann (1681-1767) heeft in zijn ... Lees meer »

Duitse kamermuziek met een Frans tintje

Op het programma van Beniamino Paganini en Nele Vertommen staat Duitse kamermuziek met een Frans tintje. Tegenwoordig is Georg Friedrich Händel (1685-1759) beroemd voor zijn opera’s en oratoria, maar in zijn eigen tijd werd de kosmopoliet ook geprezen als virtuoos improvisator op het klavier. Ook Georg Philipp Telemann (1681-1767) heeft in zijn omvangrijke oeuvrecatalogus talloze solowerken die onze aandacht verdienen, zoals zijn werken voor fluit, waarbij hij alle kwaliteiten van het instrument optimaal tot zijn recht laat komen. Tegenwoordig helemaal onbekend is Johann Sigismund Weiss (1690-1737). Vanaf 1708 tot aan zijn dood werkte Johann Sigismund als luitist aan het hof van de Paltsgraven aan de Rijn. U hoort zijn Sonate voor hobo in een galante stijl.

Bekijk hier het concert

Dit project kwam tot stand dankzij de giften van vele muziekliefhebbers aan het ‘Steunfonds voor jonge Belgische artiesten’ van AMUZ. Meer lezen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart AMUZ online
Kammenstraat 81
2000 Antwerpen
AMUZ
gratis
amuz.be/activity/beniamino-paganini-n...