u bent hier

Beleef- en infomarkt tijdens de Velt-Ecotuindagen


We maken er een beleef- en infomarkt vanEr leeft heel wat rond natuur en milieu in Turnhout. Waarom bundelen we onze krachten niet en brengen we al deze organisaties samen tijdens een feestweekend? Kom af, geniet, beleef en leer bij. Maak kennis met: Een ecologische en educatieve natuurtuin in het hartje van TurnhoutDe tuin is gelegen achter het Natuurpunt Museum dat gehuisvest is in een ... Lees meer »

We maken er een beleef- en infomarkt van

Er leeft heel wat rond natuur en milieu in Turnhout. Waarom bundelen we onze krachten niet en brengen we al deze organisaties samen tijdens een feestweekend? Kom af, geniet, beleef en leer bij. Maak kennis met:

Een ecologische en educatieve natuurtuin in het hartje van Turnhout

De tuin is gelegen achter het Natuurpunt Museum dat gehuisvest is in een klassiek herenhuis uit 1911. In de tuin vind je nuttige tips om je eigen tuin op een eenvoudige, maar creatieve manier aantrekkelijker te maken voor planten en dieren en er een vogel- en vlindervriendelijke tuin van te maken.

Demo 'Ecologisch omgaan met tuin en keukenafval'

Composteren is een gemakkelijke, ecologische manier om je tuin- en keukenafval kwijt te raken. Afval wordt gerecycleerd en komt op een nuttige, milieuvriendelijke manier terug in de natuur. Het geproduceerde compost kan gebruikt worden voor planten, bloemen, de (moes)tuin, ... . Leer de do's en don'ts van composteren. In samenwerking met de Compostmeesters van Turnhout.

De Tuinrangers van Turnhout. Wie zijn ze? Wat doen ze?

In 2020 startte Inverde in 10 gemeentebesturen met een gloednieuw vrijwilligersproject. Een team speciaal opgeleide tuinrangers neemt inwoners mee op safari in hun eigen tuin, op zoek naar fascinerende ‘wildlife'. Tegelijk geven de Tuinrangers advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven en beter bestand is tegen droogte en hitte. Leer de Turnhoutse Tuinrangers kennen. En wie weet, misschien staan ze binnenkort jou met raad en daad bij.

(programma under construction)

Toon kaart Natuurpunt Museum
Graatakker 11
2300 Turnhout
za 5 juni 2021 van 13:00 tot 17:00 zo 6 juni 2021 van 13:00 tot 17:00
Natuurpunt Museum Turnhout
museum@natuurpunt.be
014 47 29 50
www.natuurpunt.be/agenda/beleef-en-in...