u bent hier

Beiaardconcert: Alex Johnson


Alex Johnson studeerde o.a. muziek aan de Universiteit van Rochester (New York) en Sidney. Hoewel hij nog niet zoveel jaren daarvoor pas in contact kwam met de beiaard, slaagde hij in 2018 in het examen van de Noord-Amerikaanse Beiaardgilde. Een jaar later studeerde hij aan de Mechelse Beiaardschool en behaalde hij de voorbije zomer met glans de eerste prijs in de finale tijdens de ... Lees meer »

Alex Johnson studeerde o.a. muziek aan de Universiteit van Rochester (New York) en Sidney. Hoewel hij nog niet zoveel jaren daarvoor pas in contact kwam met de beiaard, slaagde hij in 2018 in het examen van de Noord-Amerikaanse Beiaardgilde. Een jaar later studeerde hij aan de Mechelse Beiaardschool en behaalde hij de voorbije zomer met glans de eerste prijs in de finale tijdens de Internationale Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard. De verwachtingen voor dit avondconcert zijn hooggespannen....

Alex Johnson studeerde o.a. muziek aan de Universiteit van Rochester (New York) en Sidney. Hoewel hij nog niet zoveel jaren daarvoor pas in contact kwam met de beiaard, slaagde hij in 2018 in het examen van de Noord-Amerikaanse Beiaardgilde. Een jaar later studeerde hij aan de Mechelse Beiaardschool en behaalde hij de voorbije zomer met glans de eerste prijs in de finale tijdens de Internationale Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard.

De verwachtingen voor dit avondconcert zijn hooggespannen. We krijgen muziek te horen die vier eeuwen omvatten (van o.a. Johan Pachelbel via L. van Beethoven en D. Shostakovich tot Astor Piazzola).

St.-Pieterstoren
Markt 1
2400 MOL
zaterdag 8 augustus 2020van 20:00 tot 21:00
Beiaardcomité
gratis
herman.valgaeren@skynet.be
014312677