u bent hier

Begijnhof Antwerpen


Een verborgen, stil plekje naast de universiteit in de binnenstad. Het Begijnhof met zijn huisjes en Sint-Catharinakerkje heeft een prachtige binnentuin, een boomgaard en een vijvertje. Geniet van een wandeling over de gekasseide straatjes in deze oase van rust uit de zestiende eeuw. Het Antwerpse begijnhof werd in 1544 gevestigd in de Rodestraat, ter vervanging van het eerste begijnhof dat in ... Lees meer »

Een verborgen, stil plekje naast de universiteit in de binnenstad. Het Begijnhof met zijn huisjes en Sint-Catharinakerkje heeft een prachtige binnentuin, een boomgaard en een vijvertje. Geniet van een wandeling over de gekasseide straatjes in deze oase van rust uit de zestiende eeuw.

Het Antwerpse begijnhof werd in 1544 gevestigd in de Rodestraat, ter vervanging van het eerste begijnhof dat in 1245 was ontstaan. De begijnhofkerk, een neogotische kruiskerk uit bak-en zandsteen vervangt een vorig kerkje dat in 1827 werd gesloopt. Verspreid over de tuin en tegen de gevels staan verscheidene heiligenbeelden.

Toon kaart Begijnhof Antwerpen
Rodestraat 39
2000 Antwerpen
open alle dagen van 08:00 tot 18:00
gratis
toerisme@stad.antwerpen.be
+32 (0)3 232 01 03
www.visitantwerpen.be