u bent hier

Beethoven & Benedicte

Klassieke muziek


Tijdens Musica Divina brengt het Spaanse Cuarteto Quiroga het Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit van Ludwig van Beethoven. In 2020 is het 250 jaar geleden dat componist Ludwig van Beethoven in Bonn geboren werd. Tijdens Musica Divina brengt het befaamde Spaanse Cuarteto Quiroga diens Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit. Beethoven moest het werk aan zijn ... Lees meer »

Tijdens Musica Divina brengt het Spaanse Cuarteto Quiroga het Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit van Ludwig van Beethoven.

In 2020 is het 250 jaar geleden dat componist Ludwig van Beethoven in Bonn geboren werd. Tijdens Musica Divina brengt het befaamde Spaanse Cuarteto Quiroga diens Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit.


Beethoven moest het werk aan zijn vijftiende strijkkwartet een tijd staken omdat hij ernstig ziek was. Dit middendeel is letterlijk een dank aan God dat hij weer genezen was. Dit bijzonder innige werk wordt gecombineerd met onder andere werk voor hardangervedel en stem, gebracht door de Noorse topmuzikante Benedicte Maurseth.


organisatie Festival van Vlaanderen Kempen

met Cuarteto Quiroga

ardangervedel Benedicte Maurseth

Musica Divina
Liers Cultuurcentrum - Begijnhofkerk
Sint Margaretastraat 1b
2500 Lier
donderdag 1 oktober 2020om 20:15
liers cultuurcentrum
€ 22,0
Bestel tickets
03 488 06 79
info@lierscultuurcentrum.be
03 480 06 36(fax)
www.lierscultuurcentrum.be