u bent hier

Badend werkvolk

Architectuur


Op verkenning in en om het art-déco zwembad van de Veldstraat.Sociaal gekruide buurtwandeling met als koninginnestuk het gerenoveerde art déco zwembad-annex-badencomplex, dat de Monumentenprijs 2009 wegkaapte. De volkswijk Stuivenberg ontstond in de tweede helft van de 19de eeuw. Door de massale immigratie vanuit Kempen en Waasland en het woningtekort in de binnenstad kende deze wijk een ... Lees meer »

Op verkenning in en om het art-déco zwembad van de Veldstraat.Sociaal gekruide buurtwandeling met als koninginnestuk het gerenoveerde art déco zwembad-annex-badencomplex, dat de Monumentenprijs 2009 wegkaapte.

De volkswijk Stuivenberg ontstond in de tweede helft van de 19de eeuw. Door de massale immigratie vanuit Kempen en Waasland en het woningtekort in de binnenstad kende deze wijk een razendsnelle groei. Stuivenberg werd één van de dichtstbevolkte buurten binnen de stadsomwalling. Het plaatselijke kerkhof werd omgeturnd tot Stuivenbergplein, het revolutionaire Stuivenbergziekenhuis met zijn acht ronde zalen opende zijn deuren in 1885. Scholen, een badhuis, politiekantoren en sociale woningen rezen als paddestoelen uit de grond. ??Het koninginnestuk van deze sociaal gekruide buurtwandeling is een bezoek aan het gerenoveerde art déco zwembad-annex-badencomplex, dat de Monumentenprijs 2009 wegkaapte.

Maximum 20 deelnemers per gids. Alle weekdagen, tussen 10 en 12 uur.

PRAKTISCHE INFO
Groepen :: Te voet??
Vertrek: Veldstraat 83, 2060 Antwerpen
??Einde: Veldstraat

Toon kaart Zwembad Veldstraat
Veldstraat 83
2060 Antwerpen 6
,
€ 115,0
www.antwerpenaverechts.be