u bent hier

B'Rock olv. René Jacobs

Klassieke muziek


In 2018 strikte B’Rock Orchestra topdirigent en specialist René Jacobs voor een exploratie van Schuberts negen symfonieën. Een deel van dat ambitieuze project ligt al in de winkel, een ander deel passeert nu langs de grote concertpodia. ‘Die Große’ van Franz Schubert is misschien wel de allermooiste symfonie ooit. En ongetwijfeld Schuberts belangrijkste orkestwerk. De laatste ook die hij kon ... Lees meer »

In 2018 strikte B’Rock Orchestra topdirigent en specialist René Jacobs voor een exploratie van Schuberts negen symfonieën. Een deel van dat ambitieuze project ligt al in de winkel, een ander deel passeert nu langs de grote concertpodia. ‘Die Große’ van Franz Schubert is misschien wel de allermooiste symfonie ooit. En ongetwijfeld Schuberts belangrijkste orkestwerk. De laatste ook die hij kon afwerken voor zijn vroegtijdige dood. Hij bereikt hier het toppunt van zijn muzikale kunnen in een monumentale schepping, een eeuwig jeugdig meesterwerk. Bij de creatie schreef Robert Schumann dat deze symfonie een effect had gehad zoals dat sinds de creatie van de symfonieën van Beethoven niet meer was gebeurd. Met een voortreffelijke melodische rijkdom horen we hier alleszins de meest gevoelige romanticus.

Wie de eerdere Schubert-opnames uit de integrale van René Jacobs en B’Rock Orchestra heeft gehoord kijkt nieuwsgierig uit naar deze ongetwijfeld kleurrijke en wervelende vertolking.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel online
Desguinlei 25
2000 Antwerpen
vrijdag 19 februari 2021 van 21:00 tot 21:59
deSingel
gratis
www.vrt.be/vrtnu/a-z/podium-19/1/podi...