u bent hier

Ataneres Ensemble - Strings in the House - GEANNULEERD

Klassieke muziek


Strijkorkest en housemuziek lijken op het eerste gehoor van twee verschillende planeten te komen. Maar is dat ook zo? Met Strings in the House focust Ataneres Ensemble zich op de raakvlakken. Daar waar die nog niet bestonden, worden ze gecreëerd. Klassieke orkestratie gaat aan de slag met de structuur van een dj-set. Het beste van beide werelden wordt daarbij gebruikt. In Strings in the House ... Lees meer »

Strijkorkest en housemuziek lijken op het eerste gehoor van twee verschillende planeten te komen. Maar is dat ook zo? Met Strings in the House focust Ataneres Ensemble zich op de raakvlakken. Daar waar die nog niet bestonden, worden ze gecreëerd. Klassieke orkestratie gaat aan de slag met de structuur van een dj-set. Het beste van beide werelden wordt daarbij gebruikt.

In Strings in the House gaan klassieke strijkinstrumenten in dialoog met analoge synthesizers. Laurent Garnier ontmoet Arvo Pärt, en Nils Frahm vindt zijn gelijke in Philip Glass. Minimalistische hoogvliegers, parels uit de filmmuziek en covers houden het geheel voor een breed publiek toegankelijk.

Ataneres Ensemble is een jong, professioneel strijkorkest met roots in Leuven. Naast het gevestigde strijkersrepertoire richt het ensemble zich op originele combinaties over verschillende muziek- en kunstgenres heen. Ataneres staat onder de artistieke leiding van violist Wim Spaepen. Het ensemble kreeg de Fuga Trofee voor zijn uitvoeringen en opnames van Belgische hedendaagse muziek.

Met Strings in the House vinden de drie vrienden Frederik Martens, Jimmy Quintens en Wim Spaepen elkaar terug in een alternatieve queeste naar schoonheid. De virtuele grens tussen de klassieke wereld en die van extravagante feesten wordt totaal genegeerd. Dit programma is niet voor conformisten. Wel voor nieuwsgierigen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC 't Schaliken
Grote Markt 35
2200 Herentals
zaterdag 31 oktober 2020 van 20:00 tot 22:00
CC 't Schaliken
€ 15,0
www.schaliken.be