u bent hier

Aster Berkhofmuseum - Tijdelijk gesloten

Literatuur


Bezoek het museum en maak kennis met het werk en het leven van Aster Berkhof. Doorheen twee ruimtes wandel je mee door het hele oeuvre van auteur Aster Berkhof. Aan de hand van een praktische gids ontdek je alle facetten van deze veelzijdige schrijver. Louis Van Den Bergh, bekend onder het pseudoniem Aster Berkhof , werd geboren op 18 juni 1920 in Rijkevorsel Centrum en groeide op in ... Lees meer »

Bezoek het museum en maak kennis met het werk en het leven van Aster Berkhof. Doorheen twee ruimtes wandel je mee door het hele oeuvre van auteur Aster Berkhof. Aan de hand van een praktische gids ontdek je alle facetten van deze veelzijdige schrijver.

Louis Van Den Bergh, bekend onder het pseudoniem Aster Berkhof , werd geboren op 18 juni 1920 in Rijkevorsel Centrum en groeide op in Sint-Jozef. Hier begon hij op 16-jarige leeftijd aan zijn indrukwekkend oeuvre. Regelmatig herkennen we daarin ook aanknopingspunten met zijn geboortestreek en zijn jeugd. Zijn werken werden vertaald in o.a. het Duits, Engels,... en dienden als scenario voor een musical, voor een tv-reeks,... Zo is alvast de roman "Veel geluk, professor" bekend in heel Vlaanderen van de gelijknamige tv-serie. Of zoals André Demedts zei: "Weinigen zijn zoals Aster Berkhof tot alle klassen van het publiek doorgedrongen." Dat hij op hoge leeftijd nog werken uitbrengt, getuigt van een grote gedrevenheid. Bij de opening van zijn museum werd zijn 99ste boek uitgebracht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Aster Berkhofmuseum
Kerkdreef 61
2310 Rijkevorsel
Gemeentebestuur Rijkevorsel
gratis
cultuurdienst@rijkevorsel.be
+32 3 340 00 52
www.rijkevorsel.be/asterberkhofmuseum