u bent hier

Antwerp Symphony & Sol Gabetta

Klassieke muziek


Dimitri Sjostakovitsj ondervond aan den lijve hoe beknottend macht kan zijn. Alles wat niet in de kraam van de Sovjet-autoriteiten paste, werd gebannen uit de concertzalen en theaters. Zijn composities worden dan ook vaak beschouwd als politieke statements, maar zijn Eerste celloconcerto is in de eerste plaats een indrukwekkend kunstwerk dat tot ademloos luisteren dwingt, zeker wanneer een ... Lees meer »

Dimitri Sjostakovitsj ondervond aan den lijve hoe beknottend macht kan zijn. Alles wat niet in de kraam van de Sovjet-autoriteiten paste, werd gebannen uit de concertzalen en theaters. Zijn composities worden dan ook vaak beschouwd als politieke statements, maar zijn Eerste celloconcerto is in de eerste plaats een indrukwekkend kunstwerk dat tot ademloos luisteren dwingt, zeker wanneer een soliste als Sol Gabetta het woord neemt.

Verder schildert Gustav Mahler met zijn Blumine, het oorspronkelijke tweede deel van zijn Eerste symfonie, een buitengewoon romantische scène en stoot Beethoven met zijn Eerste symfonie tegen de grenzen van het 18e-eeuws classicisme.

Geniet van deze drie meesterwerken.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Antwerp Symphony Orchestra online
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
vrijdag 5 februari 2021 van 21:00 tot 22:12
Antwerp Symphony Orchestra
gratis
www.vrt.be/vrtnu/a-z/podium-19/1/podi...