u bent hier

Alan Parsons Live Project


CORONA-UPDATE: door de aanhoudende coronamaatregelen kan het concert van Alan Parsons helaas niet plaatsvinden op 20 juni. In samenspraak met de artiest proberen we een nieuwe datum te zoeken. Van zodra die bekend is, worden tickethouders persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht in verband met de praktische afhandeling. Bedankt voor je begrip. Tijdloze nostalgie voor fans van Yes, Pink ... Lees meer »

CORONA-UPDATE: door de aanhoudende coronamaatregelen kan het concert van Alan Parsons helaas niet plaatsvinden op 20 juni. In samenspraak met de artiest proberen we een nieuwe datum te zoeken. Van zodra die bekend is, worden tickethouders persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht in verband met de praktische afhandeling. Bedankt voor je begrip.

Tijdloze nostalgie voor fans van Yes, Pink Floyd, Genesis en 10cc.

Nadat hij in 2019 de Ancienne Belgique in Brussel en Het Kursaal in Oostende meteen uitverkocht komt Alan Parsons door de aanhoudende vraag naar tickets opnieuw naar België. Samen met zijn topband zal hij in De Roma alle hits van The Alan Parsons Project nieuw leven inblazen en stelt hij ook nieuw werk voor uit zijn album "The Secret”. 

Alan Parsons begon zijn carrière als muziektechnicus bij legendarische platen als ‘Abbey Road’ (The Beatles), ‘Let it be’ (The Beatles), ‘Wild Life’ (Wings), ‘Red Rose Speedway’ (Wings), ‘Year of the Cat’ (Al Stewart) en ‘Dark Side of The Moon’ (Pink Floyd). In 1975 besloot Alan om een nieuwe uitnodiging van Pink Floyd (kan je  ‘Wish You Were Here’ helpen opnemen?) af te slaan. Hij richtte –samen met Eric Woolfson- The Alan Parsons Project op en de rest is geschiedenis.

Ze scoorden monsterhits en eeuwige roem met nummers als ‘Eye In The Sky’, ‘Sirius’, ‘Don’t Answer Me’, ‘Games People Play’, ‘Old and Wise’, ‘Time’, ‘Prime Time’, ‘I Robot’ en ‘Standing on Higher Ground’. Tijdens hun commerciële hoogdagen traden ze nooit live op. Vanaf 1999 speelt Alan Parsons de vele hits live voor volle zalen. In 2017 verscheen de “35th Anniversary edition” van hun meesterwerk “Eye In The Sky” uit 1982. Een conceptalbum met een toekomstvisie omtrent kunst, religie, politiek en cultuur in de eenentwintigste eeuw.

 
Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout
zondag 20 juni 2021 van 20:00 tot 23:00
De Roma
€ 50,0
www.deroma.be/nl/agenda/alan-parsons-...
www.deroma.be