u bent hier

AFGELAST - Ost muziektheater

Tekst en muziektheater


75 jaar geleden overleed Ost. Daarom besloot het gemeentebestuur deze veelzijdige meester op passende wijze te eren. Wim Van de Velde en Kris Ryckaert, beiden ook rasechte Zwijndrechtenaars, lieten zich inspireren door het leven van Ost en maakten een schilderachtig mooi muziektheaterstuk. Alfred Ost, geboren Zwijndrechtenaar (1884), schilder, … de man van de verrassende filmische verbeelding, ... Lees meer »

75 jaar geleden overleed Ost.
Daarom besloot het gemeentebestuur deze veelzijdige meester op passende wijze te eren.
Wim Van de Velde en Kris Ryckaert, beiden ook rasechte Zwijndrechtenaars, lieten zich inspireren door het leven van Ost en maakten een schilderachtig mooi muziektheaterstuk.

Alfred Ost, geboren Zwijndrechtenaar (1884), schilder, … de man van de verrassende filmische verbeelding, beweeglijke boerenpaarden, van de prentkaarten, muurschilderingen, man van en voor het volk.
En niet te geloven maar waar, de schilder die ooit brons behaalde op de Olympische Spelen van 1920 met zijn schilderij (u leest het goed) ‘De voetballer’.

Hoe kon het dat deze talentvolle artiest, getormenteerde zonderling – met zijn bijwijlen grillige gedachten, geobsedeerd door zelf geschapen muzes - soms zo vrolijk en aangenaam was en het andere moment de zwartgalligheid zelve?
Hoorde hij stemmen, bezat hij een gespleten persoonlijkheid of wat dreef hem tot deze extreme gedachten die ook zijn kunst overheersten?


De makers gingen op zoek en kozen, net als Ost, een eigenzinnige, aan de waarheid grenzende piste...


Slechts 100 tickets per voorstelling. Dus ‘Ost’ u om nu alvast uw ticket te reserveren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart OC 't Waaigat
Kerkplein 1
2070 Zwijndrecht
zaterdag 28 november 2020 van 20:30 tot 21:45
Gemeentebestuur Zwijndrecht
€ 10,0
032504990
apps.ticketmatic.com/widgets/oc_t_waa...