u bent hier

AFGELAST | Lezing | Slapeloosheid, wanneer de nacht eindeloos lijkt

18 +

Literatuur


Waarom slapen we? Wat veroorzaakt slapeloosheid? Wat doen mensen om ‘s nachts in slaap te geraken, of net om wakker te blijven? In het kader van de 10-daagse van de geestelijke gezondheidszorg 1 – 10 oktober Eén op de drie Vlamingen kampt met slaapproblemen. Eén van hen is Annick Ruyts. Doorheen de jaren heeft ze alles geprobeerd om 's nachts niet meer urenlang wakker te liggen in bed: ... Lees meer »

Waarom slapen we? Wat veroorzaakt slapeloosheid? Wat doen mensen om ‘s nachts in slaap te geraken, of net om wakker te blijven?

In het kader van de 10-daagse van de geestelijke gezondheidszorg 1 – 10 oktober


Eén op de drie Vlamingen kampt met slaapproblemen. Eén van hen is Annick Ruyts. Doorheen de jaren heeft ze alles geprobeerd om 's nachts niet meer urenlang wakker te liggen in bed: slaappillen, antidepressiva, hormonen, yoga, ademhalingsoefeningen, wietolie (zonder THC), valeriaan, het hele homeopathische gamma ... En ze is niet alleen, één op drie Belgen slaapt slecht of te weinig. Een probleem waar niet over wordt gepraat. Het riep bij Annick vragen op.


Waarom slapen we? Wat veroorzaakt slapeloosheid?  Wat doen mensen om ‘s nachts in slaap te geraken, of net om wakker te blijven? Om een antwoord te vinden op die vragen heeft Annick vier nachten nachtradio gemaakt met lotgenoten en experten, een tv-reeks gemaakt voor Canvas en een podcast. Annick schreef bovendien ook een boek. Stof genoeg om haar ervaringen en inzichten mee te geven in een lezing.


Annick Ruyts (1963) is tv-maakster en bekend van programma’s als ‘Grenzeloze Liefde’ en ‘We are from Belgium’. Ze getuigt in haar boek openhartig en met een vleugje humor over haar onderzoek naar slapeloosheid. Ook lotgenoten en medische experts vertellen hoe men slaapproblemen kan aanpakken.


 

Annick Ruyts
Bibliotheek Bist
Bist 1
2610 Wilrijk
donderdag 10 december 2020om 20:15
cultuurcentrum De Kern | CC De Kern
€ 6,0
Sign Up
www.ccdekern.be/nl/event/71773/slapel...