u bent hier

AFGELAST - In Perspectief: Mali

18 +

Samenleving


De bijeenkomsten van In Perspectief verruimen je blik en plaatsen feiten in een ander daglicht. Elke bijeenkomst gidst een deskundige ons doorheen een thema. We presenteren je een gezonde mix van kunst en cultuur, maatschappelijke kwesties en actuele thema's. Mali verkeert momenteel in een grote crisis, ook zonder corona, op alle vlakken is het land er beroerd aan toe. De ... Lees meer »

De bijeenkomsten van In Perspectief verruimen je blik en plaatsen feiten in een ander daglicht. Elke bijeenkomst gidst een deskundige ons doorheen een thema. We presenteren je een gezonde mix van kunst en cultuur, maatschappelijke kwesties en actuele thema's.
Mali verkeert momenteel in een grote crisis, ook zonder corona, op alle vlakken is het land er beroerd aan toe. De parlementsverkiezingen van maart-april hebben zeker niet de rust doen terugkeren, maar het ongenoegen onder de bevolking over de onmacht van de politici alleen nog versterkt. Dagelijks zijn er jihadistische aanslagen waarbij vaak vele doden vallen. De rol van Frankrijk en de Franse militaire aanwezigheid worden hoe langer hoe meer in vraag gesteld. Het geweld heeft ondertussen ook Niger, Burkina Faso en Tsjaad aangestoken. Jan Van Criekinge geeft duiding bij deze complexe situatie en biedt antwoord op enkele prangende vragen.
Je kan deze activiteit betalen met 2 Koekoeks.

In samenwerking met Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen

Activity Members: Jan Van Criekinge

Bron: UiTinVlaanderen.be

Jan Van Criekinge
Toon kaart Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
dinsdag 27 oktober 2020 van 10:45 tot 12:30
Vormingplus regio Mechelen
€ 12,0
Sign Up
regiomechelen@vormingplus.be
015 44 41 00
http://www.vormingplus-regiomechelen.be/activiteit/6229
regiomechelen@vormingplus.be
www.vormingplus-regiomechelen.be