u bent hier

AFGELAST Film: De Wilde Stad


Afgelast wegens coronamaatregelen  De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Zij wonen tussen bergketens van glas en beton en kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en ... Lees meer »

Afgelast wegens coronamaatregelen  

De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Zij wonen tussen bergketens van glas en beton en kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur.

Locatie is de binnenstad van Amsterdam of een uitstapje naar het riool als ondergrondse filmset.
In het kielzog van ’s werelds meest succesvolle diersoort, de mens, hebben veel dieren en planten hun leefgebied naar de stad uitgebreid. De meeste mensen wonen in steden. Dat zal alleen maar verder doorgroeien naar 70% van de totale wereldbevolking in 2050. De stad wordt in de toekomst het dominante ecosysteem. De natuur laat zich er niet onder krijgen en past zich aan de veranderende omstandigheden aan. De stad is een urban jungle, een wonderbaarlijk natuurgebied.

"De Wilde Stad" is gedraaid door de makers van de natuurfilm "De Nieuwe Wildernis". Het verhaal wordt verteld door een kat die Abatutu heet.

Een verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen mens en dier, waar de mens nu eens niet centraal staat. Een aanrader!

Afspraak in het Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34 Aartselaar.

Inkom: leden van Natuurpunt en Davidsfonds: € 7, niet-leden € 10. Tickets te koop bij Cultureel Centrum Aartselaar.

Toon kaart Cultureel Centrum 't Aambeeld
della Faillelaan 34
2630 Aartselaar
di 26/01/21 van 20:00 tot 22:00
Natuurpunt Aartselaar
hiljans@hotmail.com
www.natuurpunt.be/agenda/film-de-wild...