u bent hier

AFGELAST - De Koloniekinderen van de Westhoek

Samenleving


Aan de hand van 400 afbeeldingen uit familiearchieven reconstrueert Anne Provoost het verhaal van de IJzerkinderen die naar Frankrijk werden geëvacueerd om te ontsnappen aan de bombardementen op de Westhoek. Een donkere periode in de herinnering van haar grootmoeder, maar ook een verhaal van idealisme en solidariteit. Een lezing over hoe kinderen reageren, wat ze meedragen in hun ... Lees meer »

Aan de hand van 400 afbeeldingen uit familiearchieven reconstrueert Anne Provoost het verhaal van de IJzerkinderen die naar Frankrijk werden geëvacueerd om te ontsnappen aan de bombardementen op de Westhoek. Een donkere periode in de herinnering van haar grootmoeder, maar ook een verhaal van idealisme en solidariteit. Een lezing over hoe kinderen reageren, wat ze meedragen in hun volwassenheid.

Aan de hand van 400 afbeeldingen uit familiearchieven reconstrueert Anne Provoost het verhaal van de IJzerkinderen die naar Frankrijk werden geëvacueerd om te ontsnappen aan de bombardementen op de Westhoek. Een donkere periode in de herinnering van haar grootmoeder, maar ook een verhaal van idealisme en solidariteit. Een lezing over hoe kinderen reageren, wat ze meedragen in hun volwassenheid.\nAan de hand van 400 afbeeldingen uit familiearchieven reconstrueert Anne Provoost het verhaal van de IJzerkinderen die naar Frankrijk werden geëvacueerd om te ontsnappen aan de bombardementen op de Westhoek. Een donkere periode in de herinnering van haar grootmoeder, maar ook een verhaal van idealisme en solidariteit. Een lezing over hoe kinderen reageren, wat ze meedragen in hun volwassenheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Theater Vooruit
Sint-Bavoplein 17
2530 Boechout
vrijdag 13 november 2020 van 19:15 tot 22:59
€ 6,0
www.boechout.be/vooruit