u bent hier

Afgelast - Dag van de Grune Plastron - Zintuigentocht in de Aschputten


Zondag 21maart, dan begint de lente! Voor Natuurpunt Kempen is dit het signaal om haar werking onder het doopvont te houden. Dat doet de regionale door de "Dag van de Grune Plastron" te organiseren. In praktisch elke gemeente en in elk natuurgebied staat er wel een gids klaar met ... een groene plastron of een vlinderdas. De lente kan niet mooier beginnen dan met een gratis wandeling in één ... Lees meer »

Zondag 21maart, dan begint de lente! Voor Natuurpunt Kempen is dit het signaal om haar werking onder het doopvont te houden. Dat doet de regionale door de "Dag van de Grune Plastron" te organiseren. In praktisch elke gemeente en in elk natuurgebied staat er wel een gids klaar met ... een groene plastron of een vlinderdas. De lente kan niet mooier beginnen dan met een gratis wandeling in één van onze natuurgebieden. Voor Natuurpunt Markvallei komt er nog bij dat we ons veertigjarige bestaan met een jaar vertraging vieren.

Wandel in de Aschputten en gebruik je zintuigen!De Mosten kennen jullie allemaal wel van het zwemmen. Maar kennen jullie ook het verrassende natuurgebied De Aschputten? Het ligt op een oude duinenrij dat zich uitstrekt op de flank van de vallei van de Mark. Je treft er enkele bospercelen, poelen, houtkanten en weilanden aan. Dankzij het beheer van Natuurpunt krijgen planten die van voedselarme grond houden weer de kans om hier te groeien. Samen met jullie en met onze zintuigen gaan wij dat in een wandeling verkennen. Maximaal 15 deelnemers zijn welkom.

Info: gidsenwerkgroep@natuurpuntmarkvallei.be

Indien volzet verwijzen we graag naar onze andere activiteiten  van de Grune Plastron!

Toon kaart Parking Treehouse bar recreatiedomein De Mosten Meer
Hoogeind 74
2321 Meer
zondag 21 maart 2021 van 14:00 tot 17:00
Natuurpunt Markvallei
Sign Up Sign Up
bc.deklapekster@natuurpunt.be
www.natuurpunt.be/agenda/dag-van-de-g...