u bent hier

Achter het nieuws met professor Hendrik Vos

18 +


2020 is een woelig jaar. Een pandemie in Europa zorgde voor chaos en verdriet. Elk land maakte zijn eigen regels en de grenzen gingen dicht. Waarom zijn de regels in heel Europa niet hetzelfde om dit probleem aan te pakken? Corona stopt toch niet aan de grens? Corona liet de wereld even stilstaan. Over Brexit horen we precies niet meer zoveel. En hoe gaat Europa om met Trump en China? En waar ... Lees meer »

2020 is een woelig jaar. Een pandemie in Europa zorgde voor chaos en verdriet. Elk land maakte zijn eigen regels en de grenzen gingen dicht. Waarom zijn de regels in heel Europa niet hetzelfde om dit probleem aan te pakken?
Corona stopt toch niet aan de grens? Corona liet de wereld even stilstaan. Over Brexit horen we precies niet meer zoveel. En hoe gaat Europa om met Trump en China? En waar zijn die vluchtelingen op de Middellandse Zee gebleven? Wat is het Europees plan voor onze economie? Oh ja, er was ook nog klimaatverandering en een Europese Green Deal … we waren het allemaal een beetje vergeten. Dit najaar is er dus weer genoeg te bespreken.Professor Hendrik Vos kan als geen ander op een eenvoudige manier vertellen over Europa. Op een klein uur geeft hij een kijkje achter schermen. Zo weet je niet alleen wat er in Europa aan de hand is, maar ook waarom. Daarna mag je zelf nog vragen stellen. Zo ben je helemaal mee met al het nieuws.

De lezing is gratis, maar een plek reserveren is verplicht (www.retie.be/popup-europa).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart GC Den Dries
Kerkhofstraat 37
2470 Retie
donderdag 1 oktober 2020 van 19:30 tot 21:00
Pop up Europa, een initiatief van provincie Antwerpen i.s.m. gemeente Retie
gratis
www.retie.be/eloket/formulier/97/acht...