u bent hier

A way in a space with neither here nor there - Stefan Serneels

Schilderkunst


Het multidisciplinaire werk van Stefan Serneels (°1961) toont een duister, onheilspellend universum. De kunstenaar tekent en schildert steeds met een onderhuidse dreiging. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er iets niet klopt in zijn composities. Lege trappenhuizen, huiselijke interieurs, verwrongen perspectieven en onherkenbare enigmatische figuren zijn de voornaamste elementen van ... Lees meer »

Het multidisciplinaire werk van Stefan Serneels (°1961) toont een duister, onheilspellend universum. De kunstenaar tekent en schildert steeds met een onderhuidse dreiging. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er iets niet klopt in zijn composities. Lege trappenhuizen, huiselijke interieurs, verwrongen perspectieven en onherkenbare enigmatische figuren zijn de voornaamste elementen van Serneels’ werk.

Het kleurenpalet in zijn schilderijen en tekeningen beperkt zich doorgaans tot zwart en wit. Het licht komt enkel door de uitsparingen op de witte ondergrond. Alles draagt bij tot de vervreemding, het surreële en het onderbuikgevoel van verontrusting dat zijn werk kenmerkt. Zelf is de kunstenaar niet happig om zijn associatieve, onderbewuste droomwereld expliciet te duiden. Liever laat hij zijn ambigue werk ongestoord groeien en broeien. Als toeschouwer word je meegenomen op een zinderende trip door zijn labyrintisch oeuvre.

De tentoonstelling in De Garage vertrekt van de schetsboeken die Stefan Serneels de laatste jaren gebruikt. Ze vormen een intiem laboratorium, bieden ruimte voor reflectie en tonen de meest zoekende kant van de kunstenaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Museum Hof Van Busleyden & De Garage
Sint-Janstraat 2a & Onder-Den-Toren 12 (toegankelijk voor mindervaliden)
2800 Mechelen
Van 19 september 2020 tot 14 februari 2021
Museum Hof Van Busleyden
€ 5,0
www.hofvanbusleyden.be