u bent hier

A Concert Called Landscape

Tekst en muziektheater


Na het succes van ‘An Old Monk’ gaan Josse De Pauw en het Kris Defoort Trio terug samen het podium op. De Pauw geeft een stem aan ‘ons landschap’. Als kind is dat misschien de kinderkamer of een plek waar we spelen. Als volwassene misschien de rust van het platteland of net de drukte van een stad. Ons eerste landschap hoeft niet noodzakelijk een kale berg, de weidse zee of bossen in uitbundig ... Lees meer »

Na het succes van ‘An Old Monk’ gaan Josse De Pauw en het Kris Defoort Trio terug samen het podium op. De Pauw geeft een stem aan ‘ons landschap’. Als kind is dat misschien de kinderkamer of een plek waar we spelen. Als volwassene misschien de rust van het platteland of net de drukte van een stad.

Ons eerste landschap hoeft niet noodzakelijk een kale berg, de weidse zee of bossen in uitbundig groen te zijn. Evengoed is het de zolder bij oma, een hoekje van de tuin of het stalletje van je grootvader. En misschien wordt dat eerste landschap wel voor eens en voor altijd het raamwerk van onze blik.In a concert called landscape werpt Josse De Pauw scherpe vragen op, maar tegelijkertijd geeft hij er een stem aan. Aan het Pajottenland, de vulkanen van Mexico en zelfs het heelal. Want ook daar bepaalt het stalletje van je grootvader je blik. In deze tijden van groter, sneller en sterker is je tijd nemen om te kijken haast een daad van rebellie.Na het succes van An Old Monk trekken De Pauw en componist Kris Defoort opnieuw het podium op. Samen met Lander Gyselinck en Nicolas Thys, met wie Defoort al jaren een muzikaal trio vormt, crëeert hij een soundscape bij dat kijken. a concert called landscape als een ingetogen jazzy ode aan het leven. 


 


JOSSE DE PAUW (CONCEPT, SPEL & REGIE), KRIS DEFOORT, NICOLAS THYS & LANDER GYSELINCK (MUZIEK)

 


IN DE PERSMet een spektakel dat visueel, tekstueel en muzikaal weet te boeien, breien Josse De Pauw en Kris Defoort een mooi vervolg aan An Old Monk. **** - De Standaard

LOD / Josse De Pauw – Kris Defoort
ccBe - Schouwburg (genummerd)
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem
di 2 februari 2021om 20:00wo 3 februari 2021om 20:00
cultuurcentrum Berchem | CC Berchem
€ 20,0
Bestel tickets
www.ccbe.be/nl/event/59770/a-concert-...