u bent hier

7 jaar Ballonnenvrees / Erfgoednacht Ekeren

18 +

Dance, Actie en avontuur, Creativiteit


Die gedachten waarop nachten kunnen breken, verblind door een gebrek aan licht. Een overpeinzing komt altijd onverwacht. Ze rijt elke onervaren jonge nacht moeiteloos aan flarden. Amper opgewassen tegen wie geen aandacht heeft voor nachtelijke pracht. Op 24 april 2021 is er het langverwachte vervolg op de nacht der lusten eind 2018, dan blaast het Antwerpse kunstenpodium Ballonnenvrees 7 ... Lees meer »

Die gedachten waarop nachten kunnen breken,
verblind door een gebrek aan licht.
Een overpeinzing komt altijd onverwacht.
Ze rijt elke onervaren jonge nacht moeiteloos aan flarden.
Amper opgewassen tegen wie
geen aandacht heeft voor nachtelijke pracht.


Op 24 april 2021 is er het langverwachte vervolg op de nacht der lusten eind 2018, dan blaast het Antwerpse kunstenpodium Ballonnenvrees 7 kaarsjes uit op de tweede editie van Hedonismuz. Dit nachtelijke cultuurfeest gaat aan Erfgoeddag vooraf en wordt zo Erfgoednacht, in samenwerking met 252 cc – cultuurcentrum Ekeren.


Voor een tweede keer nodigt curator Gert Vanlerberghe een heel legertje dichters, muzikanten, kunstenaars, acteurs en andere nachtelijke creaturen uit in Hof De Bist.


Verwacht je aan een totaalspektakel in de vele kamers, op trappen en op zolders, die het kasteel rijk is. Dichters liefkozen de nacht met zoete dan weer rauwe woorden. De straffe madammen van Studio Bernadette maken voor een tweede keer gelegenheidstheater dat je met verstomming zal slaan. Bij Kaffee kom je op de koffie bij Vanessa Daniëls en Olivier Dessailly.


Er is ook muziek, perfect gestoeld op de nacht, zoals Ohio Mark, die verschroeiende shoegaze combineert met zielsverheffende synths en drums; of het energieke Oproer, jong aanstormend gitaargeweld dat gerust een Werchterwei aan het dansen zou kunnen brengen – voorlopig even oefenen in Ekeren.


Jonas Beyens schildert de nacht in al haar facetten en het resultaat zal overal in het kasteel te bewonderen zijn; terwijl Bert Lezy live zijn demonen ontketent, en die van de dichters optekent.


Je bent bij deze gewaarschuwd. Deze tweede Hedonismuz is onweerstaanbaar.


Die gedachten waarop nachten kunnen breken, verblind door een gebrek aan licht. Een overpeinzing komt altijd onverwacht. Ze rijt elke onervaren jonge nacht moeiteloos aan flarden. Amper opgewassen tegen wie geen aandacht heeft voor nachtelijke pracht. Zelfs in het meest volmaakte duister heb je zwartkijkers.


Laat de nacht in je hart op Erfgoednacht!


Ontdek de nacht in Hof De Bist.


Kom dwalen in Hedonismuz.

Hedonismuz II
252 cc
Veltwijcklaan 252
2180 Ekeren
zaterdag 24 april 2021 van 20:00 tot 20:00
252 CC
€ 6,0
Bestel tickets
www.252cc.be/nl/event/82715/7-jaar-ba...