u bent hier

47e Sint-Annekesfeesten 2019


SimSAFabim doet denken aan een goocheltruc of een toverformule. En eigenlijk is dat nog zo gek niet. Het eerste weekend van oktober wordt er op Sint-Anneke inderdaad getoverd. We beginnen met niets en we hebben drie dagen feesten, goed georganiseerd, met activiteiten allerhande, voor elk wat wils en met een massa bezoekers én medewerkers. Met Bridge, ludieke quiz, kinderanimatie, rommelmarkt, ... Lees meer »

SimSAFabim doet denken aan een goocheltruc of een toverformule. En eigenlijk is dat nog zo gek niet. Het eerste weekend van oktober wordt er op Sint-Anneke inderdaad getoverd. We beginnen met niets en we hebben drie dagen feesten, goed georganiseerd, met activiteiten allerhande, voor elk wat wils en met een massa bezoekers én medewerkers.
Met Bridge, ludieke quiz, kinderanimatie, rommelmarkt, frieten, pannenkoeken, croques, tentoonstelling en zoveel meer

Want we horen het doemdenkers en pessimisten vaak zeggen: mensen komen niet meer buiten, mensen kennen elkaar niet meer, de jeugd kan zich niet meer inzetten, niemand doet nog iets gratis, iedereen denkt alleen maar aan eigen belang … Wie dat ook denkt moet maar eens komen kijken dit weekend op Sint-Anneke en hoe er getoverd wordt!

Er zal – naar aloude Bourgondische gewoonte – heel wat te eten en te drinken vallen. De tearoom is bijna permanent aan het werk en serveert een waaier aan warme en koude dranken. De frituur is open op zaterdagnamiddag en zondagnamiddag.
Pannenkoeken zijn er op zaterdag en zondag. En natuurlijk is de blikvanger het restaurant 'SAF Culinair' met chef Peter Kips, waar een heerlijk menu geserveerd wordt op zondagmiddag met een amusebordje vol smaken en structuren, een warm voorgerecht van cannelloni met zalm en spinazie. Voor de kinderen is er klassieke cannelloni voorzien. Als hoofdgerecht komt er parelhoen uit de hoed. Druifjes, groentjes en kroketjes maken dit bord compleet. Tenslotte maken we de betovering compleet met een dessertbordje met 3 verrassingen. Ook aan de vegetariërs is er gedacht.

Voor wie dat om de een of andere reden mist, zijn er nog croque monsieurs te krijgen vanaf 17 u.
Inschrijven is nodig voor de ludieke quiz op zaterdag 5 oktober, via het formulier op de website of bij Fred Van de Velde (03 219 07 42).
Op vrijdagavond opent de groepstentoonstelling van A.K.A.L.O. met een vernissage. Deze vernissage en tentoonstelling is vrij te bezoeken in de lokalen Belvédère op zaterdag en zondag.
En natuurlijk is er weer een niet te missen kinderanimatie op zondagnamiddag, samen met het Huis van het Kind én een springkasteel!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sint-Anneke Centrum (SAC)
Hanegraefstraat 5
2050 Antwerpen 5 (Antwerpen)
Van 4 oktober 2019 tot 6 oktober 2019
Sint-Annekesfeesten
gratis
www.sint-anna-ten-drieen.be/saf