u bent hier

16de-eeuws muziekhandschrift digitaal in te kijken!

Klassieke muziek


In het Begijnhofmuseum een 16de- eeuws processionale digitaal doorbladeren én beluisteren In het Begijnhofmuseum kan je een 16de- eeuws processionale digitaal doorbladeren én beluisteren. Het manuscript bevat gregoriaanse gezangen voor de jaarlijkse processies en heiligenfeesten. Twee eeuwen lang werd het boek actief gebruikt en zelfs aangevuld door de Turnhoutse begijnen. Omdat het zo ... Lees meer »

In het Begijnhofmuseum een 16de- eeuws processionale digitaal doorbladeren én beluisteren

In het Begijnhofmuseum kan je een 16de- eeuws processionale digitaal doorbladeren én beluisteren. Het manuscript bevat gregoriaanse gezangen voor de jaarlijkse processies en heiligenfeesten. Twee eeuwen lang werd het boek actief gebruikt en zelfs aangevuld door de Turnhoutse begijnen. Omdat het zo uniek is, gaf de Vlaamse overheid het in 2009 al een plaats op de lijst van Vlaamse topstukken. Tot voor kort was enkel de mooie kaft van het boek zichtbaar voor het publiek. Het handschrift ligt immers gesloten in een vitrinekast om het te beschermen. Digitaliseren was dé oplossing.

De nieuwe presentatie is mee mogelijk gemaakt door donateurs en sponsors in het kader van het crowdfundingproject “Geef de Turnhoutse begijnen een stem” (2013-2014) en de Vrienden van het Begijnhof van Turnhout.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Begijnhofmuseum
Begijnhof 56
2300 Turnhout
Begijnhofmuseum
€ 5,0
014/421248
www.begijnhofmuseum.be/content/3424