u bent hier

Zuidrand Klassiek - Er was eens... Beethoven! - Jan Decleir en het Ensor strijkkwartet

Pop en rock


KLASSIEKE MUZIEK/VERTELLING - Er was eens... een meisje met sluike haartjes met een strikje erin. Ze had oh, zo blozende wangetjes en ze droeg altijd schone sokjes over haar voetjes die altijd in blinkende laqué schoentjes staken met een zilveren sluiting. Ze sprak altijd met twee woordjes maar... ze had een rotkarakter. Er was ook eens een heel oud vrouwtje, in lompen gehuld, met o-benen en ... Lees meer »

KLASSIEKE MUZIEK/VERTELLING - Er was eens... een meisje met sluike haartjes met een strikje erin. Ze had oh, zo blozende wangetjes en ze droeg altijd schone sokjes over haar voetjes die altijd in blinkende laqué schoentjes staken met een zilveren sluiting. Ze sprak altijd met twee woordjes maar... ze had een rotkarakter. Er was ook eens een heel oud vrouwtje, in lompen gehuld, met o-benen en zonder haar. Ze had nog een rotter karakter dan het kleine meisje! Het rotste karakter van allemaal had toch de molenaar, een reus die zo lelijk was als de nacht. Hij had twee neuzen. Er was ook een wolf, helemaal uitgehongerd, hij was vel over been, maar... lief. Ook was er een stad in een land en in dat land waren beekjes, boten en landerijen en... er was ook...

In hun nieuwe voorstelling, Er was eens... Beethoven!, speelt het Ensor Strijkkwartet enkele hoogtepunten uit het imposante strijkkwartet oeuvre van Beethoven en combineert dit met een keuze uit de literaire wereld van het sprookje. Net zoals Beethoven vertellen sprookjes verhalen waarbij de fantasie, verwondering, verrassing en dramatiek wezenlijke kenmerken zijn.Wie anders dan Jan Decleir kan je meenemen in de wondere wereld van het sprookje? Wie anders dan het Ensor Strijkkwartet kan je meenemen in de wondere wereld van Beethoven?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart kerk O.L.V. - Geboorte
Koning Albertstraat 6
2547 Lint
donderdag 25 februari 2021 van 20:15 tot 23:59
UiT in Lint
€ 14,0
uit@lint.be
03 455 12 13
webshoplint.recreatex.be/Home