u bent hier

Zorgen met gezond verstand. Ethiek is dagelijkse kost.

Gezondheid en zorg


Ethiek in de zorg leeft. Of het nu gaat over euthanasie, zwangerschapsafbreking, (on)verantwoord ouderschap, risico’s nemen in de zorg, digitalisering van de zorg, onbetaalbare en toch levensnoodzakelijke medicatie, het te kort schieten in de zorg: ethiek haalt de krantenkoppen en kleurt onze gesprekken. Het is ook niet verwonderlijk. Zorg is iets waar we allemaal vroeg of laat mee in contact ... Lees meer »

Ethiek in de zorg leeft. Of het nu gaat over euthanasie, zwangerschapsafbreking, (on)verantwoord ouderschap, risico’s nemen in de zorg, digitalisering van de zorg, onbetaalbare en toch levensnoodzakelijke medicatie, het te kort schieten in de zorg: ethiek haalt de krantenkoppen en kleurt onze gesprekken. Het is ook niet verwonderlijk. Zorg is iets waar we allemaal vroeg of laat mee in contact komen. Ethiek in de zorg, de keuzes die er gemaakt worden en de mogelijkheden die we krijgen, hebben dan ook een directe impact op ons leven en dat van onze geliefden.
In deze vorming gidst dr. Simon Godecharle ons door de ethische gevoeligheden die actueel leven in de zorg. Hij hanteert hierbij meerdere perspectieven: dat van de zorgvrager, zijn of haar familie en dat van de zorgverleners. Ook staat hij open om vragen of thema’s te bespreken die leven bij de deelnemers. U kan steeds vragen op voorhand bezorgen (graag voor 1 november) via simon.godecharle@emmaus.be. Op die manier kan hij deze opnemen en verwerken.
Spreker: Simon Godecharle
Simon Godecharle is master in de theologie en behaalde een doctoraat in de biomedische wetenschappen aan het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht van de KU Leuven. Hij is coördinator gezondheidsethiek van de zorggroep Emmaüs vzw. Deze vzw omvat 24 instellingen in alle takken van de gezondheidszorg en welzijnszorg. In totaal zijn er een 7000 werknemers in deze groep.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart grote aula HIVSET
Herentalsstraat 70
2300 Turnhout
dinsdag 10 november 2020 van 19:30 tot 22:00
VORMINGSCENTRUM HIVSET
gratis
administratie-vc@hivset.be
dirk.godecharle@hivset.be
014 47 13 12
vormingscentrum.tactics.be/opleiding/...