u bent hier

Zero Waste kamp

8 +

Actie en avontuur


Dit is een kamp dat doorgaat midden in de streek van het natuurgebied de Merode in Veerle-Laakdal. Tijdens dit kamp gaan we zelf een verpakkingsvrij leven na streven. We eten groenten van een CSA ‘De Klepper’ , aangevuld met voedsel uit de verpakkingsvrije winkel ‘anders winkelen’ en wat we in de natuur vinden. We recupereren, recycleren, leven zuinig, … Alles wat we doen op het kamp is ... Lees meer »

Dit is een kamp dat doorgaat midden in de streek van het natuurgebied de Merode in Veerle-Laakdal. Tijdens dit kamp gaan we zelf een verpakkingsvrij leven na streven. We eten groenten van een CSA ‘De Klepper’ , aangevuld met voedsel uit de verpakkingsvrije winkel ‘anders winkelen’ en wat we in de natuur vinden. We recupereren, recycleren, leven zuinig, … Alles wat we doen op het kamp is doordrenkt met een filosofie van duurzaamheid en ecologisch leven..

We leren zuinig met hout omspringen, maken ons eigen afwasmiddel, wasmiddel, tandpasta en shampoobar. We leren hoe we ons voedsel kunnen verwerken zodat niets in de vuilbak beland. We leren eetbare planten herkennen en klaarmaken uit wei en bos. Hoe kunnen we met zo weinig mogelijk energie zoveel mogelijk bereiken? Samen de handen in elkaar slaan.

Hoe werkt een rocket stove, wat is een hooimadam, wat zijn de principes van de permacultuur? En een voedselbos, hoe werkt dat? Kunnen bomen echt praten met elkaar of hoe doen ze dat juist?

Alle activiteiten zijn er op gericht om inzicht te krijgen in systemen.

Deze systemen als (reactie)patronen in mensen zelf, systemen tussen mensen onderling, systemen tussen planten onderling, systemen tussen dieren en planten. Om dan uiteindelijk te komen op het inzicht hoe systemen van dieren, planten en mensen met elkaar kunnen samenwerken op een manier die het beste in elkaar naar boven haalt.

Op ons kampje worden uitgebalanceerde vegetarische (met vegan mogelijkheden), vers bereide, seizoens- en biologische maaltijden voorzien. De kinderen slapen in tentjes. Er is een openluchtkeuken en een overdekte schuur. Er is een droogtoilet en een zelfgeconstrueerde douche. Ondanks dat de kinderen bijdragen bij het kampleven en bijvoorbeeld mee koken is er gedurende de dag is ruimte om te spelen, te leren, te ontdekken, en heerlijk te rusten in onze hangmatjes.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart hart van de Merode - Bright Futures
Rode Laakstraat 13
2431 Veerle (Laakdal)
Van ma 10 augustus 2020 00:00 tot vr 14 augustus 2020 23:59
Wildfulness
€ 300,0