u bent hier

Xenitia

Klassieke muziek


Een concert/documentaire in de voetsporen van Griekse migranten. Xenitia combineert muziek, getuigenissen en beelden in een documentaire zaalvoorstelling en brengt een eerbetoon aan het gevoel van gemis, nostalgie en de zoektocht naar een thuis dat alle migranten delen. Deze gevoelens keren terug in ontelbare Griekse liederen en melodieën. Een team van muzikanten, een filmmaker en een ... Lees meer »

Een concert/documentaire in de voetsporen van Griekse migranten.
Xenitia combineert muziek, getuigenissen en beelden in een documentaire zaalvoorstelling en brengt een eerbetoon aan het gevoel van gemis, nostalgie en de zoektocht naar een thuis dat alle migranten delen. Deze gevoelens keren terug in ontelbare Griekse liederen en melodieën. Een team van muzikanten, een filmmaker en een journalist geeft deze melodieën een eigentijdse betekenis. Rode draad zijn de verhalen van verschillende Grieken die recent hun land moesten verlaten.

Met: Katerina Fotinaki (singer-songwriter), Andrea Voets (harp), Evi Filippou (percussie), Fabio Dondero en Chiara Somajni (film en dramaturgie)
i.s.m. Festival van Vlaanderen Mechelen

Toon kaart Stadsschouwburg Mechelen
Keizerstraat 3
2800 Mechelen
za 28/04/18 om 20:15
Cultuurcentrum Mechelen
€ 16,0
070 22 28 00
brugge.iticketsro.com/ccmechelen/nl-N...