u bent hier

Workshop Kremmeke maken - Maak je eigen verzorgingsproduct

16 +

Gezondheid en zorg


Ecologisch zijn, begint bij jouw badkamer. In een gemiddeld gezin is dit immers dé kamer bij uitstek waar je het meeste plastiek verpakkingen kan terugvinden. Denk maar aan jouw tandpasta, jouw dagcrème, jouw douchegel, ... alles zit in plastiek potjes, flacons en tubes. Naast de verpakking, is helaas ook heel vaak de inhoud van jouw verzorgingsproducten schadelijk. Niet alleen voor het ... Lees meer »

Ecologisch zijn, begint bij jouw badkamer. In een gemiddeld gezin is dit immers dé kamer bij uitstek waar je het meeste plastiek verpakkingen kan terugvinden. Denk maar aan jouw tandpasta, jouw dagcrème, jouw douchegel, ... alles zit in plastiek potjes, flacons en tubes. Naast de verpakking, is helaas ook heel vaak de inhoud van jouw verzorgingsproducten schadelijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor jouw huid! De commerciële cosmetica is pure chemie. Denk maar aan bewaarmiddelen, emulgatoren, verdikkingsmiddelen, ... die toegevoegd worden aan jouw product. Onder het motto 'alles wat je zelf doet, doe je beter', leert Nathalie Moerloos van Kremmeke jou aan hoe je jouw badkamerproducten ecoproof maakt.

In deze workshop leer je meer over:
* de ingrediënten uit jouw dagelijkse verzorgingsproducten
* hoe je de verpakking van jouw cosmeticaproduct kan lezen
* welke ingrediënten beter zijn
* hoe je zelf aan homemade natuurlijke cosmetica begint

Naast tips & tricks, ga je tijdens deze workshop ook zelf aan de slag. Je gaat naar huis met 3 zelfgemaakte verzorgingsproducten:
* Desinfecterende handspray
* Fruitige Lippenbalsem
* Winterzalf

Ben je klaar voor deze ecoboost? Lees hieronder de praktische kant:
* Wanneer: zondag 25 oktober van 13u30 tot 16u
* Waar: Bar Henri (Handelslei 2, 2960 Brecht)
- Kom je met het openbaar vervoer? bus 600 en bus 621 stoppen vlakbij.
- Kom je toch met de wagen? Probeer dan zeker te carpoolen. Je kan parkeren op de parking van de Aldi. * Prijs: € 35 all in (inclusief lesgever, drankje, 3 eigen producten met kwalitatieve ingrediënten, recepten)
* maximum capaciteit: 15 deelnemers
* Inschrijven: doe je door een mailtje te sturen naar kremmeke@outlook.be. De inschrijving is pas officieel na bevestigingsmail, en nadat het bedrag op doorgestuurd rekeningnummer werd overgemaakt.

Tot dan!
Groene groetjes,
Nathalie - Kremmeke

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bar Henri
Handelslei 2
2960 Brecht
zondag 25 oktober 2020 van 13:30 tot 16:00
Kremmeke
€ 35,0
kremmeke@outlook.be
www.kremmeke.be