u bent hier

Woorden die uit de hemel vallen

Erfgoed


Na veel oefenen en met een monniken- of engelengeduld, schreven de Anglaisevrienden uit Zwijndrecht teksten uit de Bijbel en uit andere inspirerende geschriften op grote gekalligrafeerde banderollen. Teksten en gedachten, verzen en letters, kleuren en krullen lieten ze samenvloeien en vorm krijgen op canvas en op papier … Een selectie van hun werken, aangevuld met enkele speciaal voor de ... Lees meer »

Na veel oefenen en met een monniken- of engelengeduld, schreven de Anglaisevrienden uit Zwijndrecht teksten uit de Bijbel en uit andere inspirerende geschriften op grote gekalligrafeerde banderollen. Teksten en gedachten, verzen en letters, kleuren en krullen lieten ze samenvloeien en vorm krijgen op canvas en op papier … Een selectie van hun werken, aangevuld met enkele speciaal voor de Hanswijkbasikliek aangemaakte banners, worden tentoongesteld. Hieronder bevindt zich één groot anglaisewerk met een adventstekst van Kardinaal Danneels gemaakt in opdracht van de Kerkfabriek van O.-L.-Vrouw van Hanswijk.
De teksten op de banderollen hangen op aan de zuilen van de Basiliek en zullen de mensen in de adventstijd aanzetten tot bezinning, niet alleen door hun inhoud maar ook door hun kundige vormgeving in sierlijke penseeltrekken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkbasiliek
Hanswijkstraat zn.
2800 Mechelen
Van za 2 december 2017 10:00 tot zo 7 januari 2018 16:00
gratis