u bent hier

WISPERpro | Gegen perfektionismus

18 +

Kunst en kunsteducatie


Creativiteit neemt toe naarmate je fouten durft toelaten, vrijuit kan experimenteren en bereid bent om het onverwachte te omarmen. Maar een perfectionistische houding kan dat alles behoorlijk in de weg zitten. Word jij als kunsteducator ook geconfronteerd met perfectionisme als blokkade in de groepen waarmee je werkt? In deze cursus bieden we je artistieke oefeningen aan die het maken van ... Lees meer »

Creativiteit neemt toe naarmate je fouten durft toelaten, vrijuit kan experimenteren en bereid bent om het onverwachte te omarmen. Maar een perfectionistische houding kan dat alles behoorlijk in de weg zitten.
Word jij als kunsteducator ook geconfronteerd met perfectionisme als blokkade in de groepen waarmee je werkt? In deze cursus bieden we je artistieke oefeningen aan die het maken van fouten aanmoedigen! De docent werkt zelf vanuit een beeldend kader, maar begeleiders met alle mogelijke achtergronden zijn welkom om deel te nemen.
Ervaringen en ideeën worden uitgewisseld en jullie werken zelf nieuwe methodes uit. We gaan zelf actief en beeldend aan de slag terwijl we het hebben over jouw rol als begeleider in de strijd tegen perfectionisme. Hoe reageer je zelf op fouten? Geef jij complimenten over het proces (en niet enkel over het eindresultaat)? Waar ben je precies bang voor? Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Hoe vaak ga je samen op zoek naar oplossingen? Ook de kracht van groepsdynamiek komt aan bod.
Je krijgt input op twee vlakken. Ten eerste krijg je concrete oefenstof aangereikt: inspiratie om je eigen sessies actief, beeldend en laagdrempelig te maken. Ten tweede werken we rond methodiek: een gestructureerde manier om via beeldende middelen de persoonlijke vaardigheden van mensen te ontwikkelen en hun creativiteit te vergroten.
De kunsten als tegenwicht voor perfectionisme. Wie durft?
Verder aan de slag met dit thema? Op het einde van de krokusvakantie werken we in Gent een dag rond beeldend improviseren waarbij we inspiratie halen bij dans, muziek en theater om vrije, niet-resultaatgerichte improvisatie te stimuleren.
+++
/ vroegboekactie - schrijf in vóór 1 december 2020 en breng gratis een collega mee Vermeld daarvoor de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief gratis PRO deelnemer en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.

Begeleiders: Sandra Verkaart

Bron: UiTinVlaanderen.be

Sandra Verkaart
Toon kaart Noordpoort
Dambruggestraat 336
2060 Antwerpen
zaterdag 13 februari 2021 van 10:00 tot 17:00
WISPER
€ 48,0
Sign Up
saskia@wisper.be
016/25 16 21
http://wisper.be/activiteit/9239
saskia@wisper.be
www.wisper.be