u bent hier

Winteroever


Voor het veertiende jaar slaan verenigingen van Linkeroever de handen in elkaar om hun wijk enkele weken onder te dompelen in een gezellige kerstsfeer. Van een concert voor het goede doel tot de kerstboomverbranding, nog tot en met 12 januari bent u van harte welkom op Winteroever. Meer informatie op ... Lees meer »

Voor het veertiende jaar slaan verenigingen van Linkeroever de handen in elkaar om hun wijk enkele weken onder te dompelen in een gezellige kerstsfeer. Van een concert voor het goede doel tot de kerstboomverbranding, nog tot en met 12 januari bent u van harte welkom op Winteroever.

Meer informatie op https://www.antwerpen.be/nl/info/562a290fcaa8a724518b45a6/geniet-van-winterse-gezelligheid-tijdens-winteroever

Zingen voor goed doel!
Winteroever start de kerstperiode steeds met een concert. Zo trad in het verleden onder meer Herman Van Veen op, maar dit jaar is het de beurt aan Solidariteitskoor Frappant. Zoals de naam doet vermoeden gaat de opbrengst van het concert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk naar een goed doel. Ook de culturele vzw Anna3 verzorgt een meezingconcert. Zij nodigen iedereen uit om mee kerstliederen te komen zingen.
Za 1/12 om 20.15 uur, concert koor Frappant, tickets via www.ho-bie.be
Za 22/12 om 20 uur, concert ANNA3, tickets via www.anna3.be


KWB bouwt kerststal
Al 45 jaar bouwt KWB op Linkeroever een kerststal. U kan hun werk bewonderen op het pleintje op de hoek van de Melis Stokelaan en de Gloriantlaan. Op de dag van Driekoningen is er aan de kerststal een nieuwjaarsborrel. Die avond worden er ook kerstliederen gezongen aan de kerststal.
De kerststal staat er van 8/12 tot 14/1, gratis
Driekoningen, zo 6/1,19 uur, nieuwjaarsborrel en zangstonde, gratis


Circusacts om van te smullen
In het Sint-Anne Centrum kan u genieten van een uitgebreid buffet. De mensen van Cirque de Sac verwennen u niet alleen culinair, maar tonen ook spectaculaire circusacts. Wilt u graag komen eten en kijken, schrijf dan in via www.winterfestival-linkeroever.be
Zo 2/12 vanaf 12 uur


Glühwein staat klaar op kerstbazaar
Zowel WZC Hof ter Schelde als het Dienstencentrum Linkeroever organiseren een kerstbazaar. U kan er smullen van lekkere warme wafels, pannenkoeken, appelbeignets, warme chocomelk of glühwein. U kan er mooie kerststukjes kopen of leg breiwerkjes die bewoners maakten als geschenk onder uw kerstboom. In het dienstencentrum kan u de kerstman tegen het lijf lopen en luisteren naar een optreden van het koor Stratosfeer.
Vrijdag 14/12 & za 15/12, kerstmarkt, van 14 uur tot 17 uur, gratis


Lange Wapper Winterfeest
Aan de scoutsbasis 1e FOS Sea-Scouts Lange Wapper aan de Beatrijslaan kan u gezellig verbroederen rond vuurkorven. Zij bieden kerstknutselwerkjes aan die u kan gebruiken als originele geschenkjes onder de kerstboom. Natuurlijk zijn er hapjes en drankjes en de scouts zorgen ook voor animatie.
Zo 26/12, van 13 uur tot 17 uur, gratis


Theater met brunch
Theatergezelschap Gloriant combineert naar jaarlijkse traditie een toneelstuk met een kerstbrunch. Dit jaar brengen ze een hommage aan Hugo Claus omdat het 10 jaar geleden is dat de schrijver stierf. Wie het theaterstuk in zaal De Roos wil bekijken en wil deelnemen aan de brunch met aperitief, schrijft zich in via www.theatergloriant.be
Zo 26/12, 11 uur, zaal De Roos, Suikerdijkstraat 77, 2070 Zwijndrecht, 25 euro


Kerstboomverbranding
Winteroever sluit alle festiviteiten af met een grootse kerstboomverbranding. Dat is het traditionele einde van de eindejaarsperiode. Op het Frederik van Eedenplein kan u ook letterlijk genieten van de warmte die de kerstbomen uitstralen. Klink samen op het nieuwe jaar met een glaasje cava of glühwein in de hand terwijl u geniet van het vuur. De verenigingen die meewerken aan Winteroever voorzien kraampjes met drank en hapjes die ze verkopen ten voordele van hun werking.
Za 12/1, vanaf 17 uur, Frederik van Eedenplein, gratis

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Frederik Van Eedenplein
Frederik Van Eedenplein
2050 Antwerpen 5 (Antwerpen)
Van za 1 december 2018 00:00 tot za 12 januari 2019 23:59
gratis
www.districtantwerpen.be/winteroever