u bent hier

William Ludwig Lutgens / de MUUR

Meerdere kunstvormen


Elk seizoen dagen we een kunstenaar uit DE MUUR te bezetten. De tweede kunstenaar die deze onder handen neemt, is William Ludwig Lutgens. William Ludwig Lutgens (Turnhout, °1991) studeerde in 2015 af als Master of Research in Art and Design, nadat hij eerder een master in Illustratie en Grafisch Ontwerp behaalde. Beide studies waren aan Sint-Lucas Antwerpen. Daarna vervolledigde hij zijn ... Lees meer »

Elk seizoen dagen we een kunstenaar uit DE MUUR te bezetten. De tweede kunstenaar die deze onder handen neemt, is William Ludwig Lutgens.

William Ludwig Lutgens (Turnhout, °1991) studeerde in 2015 af als Master of Research in Art and Design, nadat hij eerder een master in Illustratie en Grafisch Ontwerp behaalde. Beide studies waren aan Sint-Lucas Antwerpen. Daarna vervolledigde hij zijn parcours aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Gent. Recent (2017) won Lutgens de Front Line – Lyra prize in de Drawing Room in Madrid en de Eeckman Art Prize tijdens Art On Paper in Bozar in Brussel en en de tweede prijs van The Boghossian Foundation bij ArtContest.

In zijn beeldend werk, schilderijen, tekeningen, publicaties en installatiewerk, wijst Lutgens misbruik en hypocrisie van de hand in een picturale taal die tegelijk politiek en komisch is. Zoals een standup comedian vertelt hij persoonlijke anekdotes om het over onze maatschappij te hebben. In zijn vormentaal improviseert hij: hij zoekt enerzijds naar terugkerende vaste vormelementen, maar tegelijk laat hij ruimte voor telkens nieuwe invullingen waardoor hij verhaallijnen kan benadrukken.


Zijn werken laten de kijker lachen en tegelijk nadenken waardoor deze zich soms ongemakkelijk voelt. Sinds 2016 heeft Lutgens een eigen ‘politiek incorrecte krant’: ‘Het Geïllustreerde Blad’.

gesloten tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
Cultuurhuis De Warande
gratis
www.warande.be