u bent hier

Wetenschap Centraal: Inclusie ... recht of plicht?

18 +


met Beno Schraepen (AP Hogeschool) Iedereen die de media volgt weet dat ‘inclusie’ een heikel thema is. De laatste jaren zorgde het M-decreet voor heel wat beroering in het onderwijs. Scholen en leerkrachten worden overspoeld door zorgleerlingen, de stoelen vliegen door de klas, leerkrachten komen niet meer toe aan lesgeven, of gaan kopje onder. Waar komt die focus op inclusie nu vandaan en ... Lees meer »

met Beno Schraepen (AP Hogeschool)

Iedereen die de media volgt weet dat ‘inclusie’ een heikel thema is. De laatste jaren zorgde het M-decreet voor heel wat beroering in het onderwijs. Scholen en leerkrachten worden overspoeld door zorgleerlingen, de stoelen vliegen door de klas, leerkrachten komen niet meer toe aan lesgeven, of gaan kopje onder. Waar komt die focus op inclusie nu vandaan en wat zegt de wetenschap hier over? Hoe onderscheiden we feiten van fictie in dit gevoelige debat?

Wetenschap centraal is een programma ism met de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen.

Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.
Wetenschappers vertellen in een gemoedelijke sfeer en onder begeleiding van moderator Sven Pichal over hun werk en passie. Maatschappelijk relevant, actueel of fascinerend: voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 25, Antwerpen
2060 Antwerpen 6 (Antwerpen)
woensdag 23 september 2020 van 19:30 tot 21:15
Universiteit Antwerpen
gratis
www.permeke.org/inclusie