u bent hier

Wat is de Wat - hetpaleis / Simon De Vos

14 +

Tekst en muziektheater


Het onwaarschijnlijke verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten. ‘Wat is de Wat’ is het onwaarschijnlijke verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten. Een burgeroorlog breekt uit en Valentino begint samen met honderden andere ‘lost boys’ aan een ... Lees meer »

Het onwaarschijnlijke verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten.

‘Wat is de Wat’ is het onwaarschijnlijke verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten. Een burgeroorlog breekt uit en Valentino begint samen met honderden andere ‘lost boys’ aan een eindeloze tocht van 1500 km, op zoek naar een veilig onderkomen. De weg is bezaaid met landmijnen, hongerige leeuwen, vijandige milities en de jongen wordt van de ene onwerkelijke situatie in de andere gekatapulteerd.

Dave Eggers schreef met ‘What is the What’ de ontroerende biografie van Valentino neer. Simon De Vos zet dit literaire meesterwerk op de planken. Mauro Pawlowski maakt live muziek. Gorges Ocloo beklijft als Achak Deng, telkens opnieuw grijpt hij een volle zaal jongeren naar de keel.

“Een monoloog die, gedragen door een heldere dramaturgische keuze voor soberheid en concentratie, resoluut inzet op het verhaal en de boodschap.” - Etcetera

Gebaseerd op het boek ‘WHAT IS THE WHAT’ van Dave Eggers.

Toon kaart Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
maandag 8 maart 2021 van 20:00 tot 20:00
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
€ 13,5
apps.ticketmatic.com/widgets/cultuurc...
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/e1677/hetpaleis-/-si...