u bent hier

Walpurgis - Drie sterke vrouwen 6+

6 +

Tekst en muziektheater


Spierballen en een dikke nek, dat zijn de grootste troeven van de beroemde worstelaar Eeuwige Berg. Als hij een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een wedstrijd in het koninklijk paleis, is hij er zeker van dat hij zal winnen. Tot hij drie vrouwen ontmoet en de moed hem in de schoenen zakt. ‘Drie sterke vrouwen’ is een muziektheatervertelling gebaseerd op een oeroud Japans sprookje waarin ... Lees meer »

Spierballen en een dikke nek, dat zijn de grootste troeven van de beroemde worstelaar Eeuwige Berg. Als hij een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een wedstrijd in het koninklijk paleis, is hij er zeker van dat hij zal winnen. Tot hij drie vrouwen ontmoet en de moed hem in de schoenen zakt.


‘Drie sterke vrouwen’ is een muziektheatervertelling gebaseerd op een oeroud Japans sprookje waarin genderclichés op speelse wijze en met humor doorprikt worden.


Spierballen en een dikke nek, dat zijn de grootste troeven van de beroemde worstelaar Eeuwige Berg. Als hij een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan een wedstrijd in het koninklijk paleis, is hij er zeker van dat hij zal winnen. Tot hij op zijn weg drie vrouwen ontmoet en de moed hem in de schoenen zakt.


Na ‘Prinses Turandot’ (2011) en ‘Fidelio’ (2015) maakte Judith Vindevogel opnieuw een voorstelling voor kinderen. ‘Drie sterke vrouwen’ is muziektheater met percussie, koto, zang en beeld, waarin Aziatische en westerse elementen organisch worden verweven.


Tekst, regie: Judith Vindevogel

Stem: Katelijne Verbeke

Compositie, percussie en koto: Tsubasa Hori

Live tekeningen: Sarah Yu Zeebroek

Scenografie: Stef Depover

Oeil extérieur en educatieve omkadering: Paula Stulemeijer

Walpurgis - Drie sterke vrouwen 6+
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
zondag 29 maart 2020om 14:00
cultuurcentrum Merksem
€ 8,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/59608/drie-...