u bent hier

Vrouwelijke kunstenaars van de Parijse Avant-Garde

Kunst en kunsteducatie


Parijs was in het begin van de 20 ste eeuw de artistieke hoofdstad van Europa en oefende een geweldige aantrekkingskracht uit op kunstenaars van over de hele wereld. Het decennium voor WOI vormde een uitzonderlijke periode vol dynamiek en creativiteit. Ook vrouwelijke kunstenaars kwamen in toenemend aantal voor hun opleiding naar de stimulerende artistieke omgeving van de Franse ... Lees meer »

Parijs was in het begin van de 20 ste eeuw de artistieke hoofdstad van Europa en oefende een geweldige aantrekkingskracht uit op kunstenaars van over de hele wereld. Het decennium voor WOI vormde een uitzonderlijke periode vol dynamiek en creativiteit. Ook vrouwelijke kunstenaars kwamen in toenemend aantal voor hun opleiding naar de stimulerende artistieke omgeving van de Franse hoofdstad: Marie B

Parijs was in het begin van de 20 ste eeuw de artistieke hoofdstad van Europa en oefende een geweldige aantrekkingskracht uit op kunstenaars van over de hele wereld. Het decennium voor WOI vormde een uitzonderlijke periode vol dynamiek en creativiteit. Ook vrouwelijke kunstenaars kwamen in toenemend aantal voor hun opleiding naar de stimulerende artistieke omgeving van de Franse hoofdstad. Louise Breslau, Gwen John, Paula Modersohn-Becker, Kathe Kollwitz, Mela Mutter, Sonia Delaunay-Terk, Marie Vassiliev, Marevna Vorobev, Alice Bailly, Maria Blanchard en Marthe Donas om er enkele te noemen.  Maar wat belangrijker is, deze vrouwen traden voor de eerste keer op de voorgrond, ze gingen een belangrijke rol spelen en ze genoten erkenning. Alhoewel deze kunstenaressen intens bezig waren met de ontwikkelingen in de moderne kunst is hun werk weinig bekend. Maar al leken ze lange tijd vergeten, de laatste jaren is er een hernieuwde interesse. Zeker een herontdekking waard!

Fabienne De Meulemeester
Toon kaart Zaal Stanislas
Grote Steenweg 75
2600 Berchem
ma 19/10/20 van 10:30 tot 13:00, van 14:00 tot 16:30 ma 26/10/20 van 10:30 tot 13:00, van 14:00 tot 16:30
Amarant vzw
€ 57,0
Sign Up
info@amarant.be
09 269 17 40