u bent hier

Vreugde en Verdriet - Antwerpen bevrijd (1944-1945)

18 +

Literatuur


Vrijheid! Ontlading! Feest! Op 4 september 1944 wordt Antwerpen bevrijd. Meer dan 4 jaren van bezetting zijn eindelijk voorbij. De eerste vreugdevolle bevrijdingsdag vloeit over in 9 lange bevrijdingsmaanden. Na het succes van de tijdelijke tentoonstelling 'Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd 1944-1945' herneemt het Vredescentrum deze expo vanaf september 2020 in pop-up editie! Vreugde & ... Lees meer »

Vrijheid! Ontlading! Feest! Op 4 september 1944 wordt Antwerpen bevrijd.
Meer dan 4 jaren van bezetting zijn eindelijk voorbij. De eerste vreugdevolle bevrijdingsdag vloeit over in 9 lange bevrijdingsmaanden.

Na het succes van de tijdelijke tentoonstelling 'Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd 1944-1945' herneemt het Vredescentrum deze expo vanaf september 2020 in pop-up editie! Vreugde & Verdriet stelt historische foto’s, films en verhalen uit de bevrijdingsperiode centraal en reist maandelijks langs verschillende locaties in Antwerpen. In oktober vind je de pop-up in bibliotheek Driehoek.


Je kan de pop-up expo mits reservering individueel bezoeken of met een gids. Voor de scholen voorziet het Vredescentrum een gratis aanbod voor de 3de graad van het lager en 1ste graad van het secundair onderwijs uit Antwerpen.


Toon jouw erfgoed tijdens de contactdagen 

Het MAS werkt aan een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en Antwerpen. De persoonlijke beleving van alle Antwerpenaren in die zware periode staat centraal. Daarom roept het MAS jouw hulp in. Heb jij of je familie de oorlog in Antwerpen meegemaakt? Kan je je verhaal, foto’s of voorwerpen delen? 


Het MAS is op zoek naar dit persoonlijk oorlogserfgoed. Het MAS zal dit erfgoed registreren en mogelijk later gebruiken in de expo. Of je kan het ook schenken. Dan wordt het opgenomen in de collectie van het MAS (of een andere collectie) en goed bewaard voor de komende generaties. Je leest er meer over op deze plek.


Je kan je materiaal aan het MAS bezorgen tijdens de contactdagen. Je maakt hiervoor een afspraak en kan dan je erfgoed tonen en toelichten. Het MAS interviewt je en maakt foto's of een scan van de documenten en objecten. Een expert staat het MAS team bij in functie van de beoordeling van het erfgoed.


Praktisch 9 en 10 oktober | van 10 tot 17 uur
bibliotheek Driehoek, Driehoekstraat 43
enkel op afspraak | mas@antwerpen.be of via 03 338 44 00 


 

Pop-up expo
Bibliotheek Driehoek
Driehoekstraat 43
2180 Ekeren
Van 6 oktober 2020 tot 24 oktober 2020
252 CC
gratis
www.252cc.be/nl/event/77589/vreugde-e...