u bent hier

Vlindervinders en Mottenzotten


Om een mooi beeld te krijgen van de verscheidenheid aan nachtvlinders die onze binnenstad rijk is, organiseren we met Natuurpunt Kern Mechelen Vlindervinders en Mottenzotten; twee inventarisaties waar we graag onze jongste natuurfanaten en hun ouders bij betrekken.  Net voor zonsondergang leren we de kids smeer maken waar nachtvlinders op afkomen en installeren we de nachtvlindervallen. We ... Lees meer »

Om een mooi beeld te krijgen van de verscheidenheid aan nachtvlinders die onze binnenstad rijk is, organiseren we met Natuurpunt Kern Mechelen Vlindervinders en Mottenzotten; twee inventarisaties waar we graag onze jongste natuurfanaten en hun ouders bij betrekken. 

Net voor zonsondergang leren we de kids smeer maken waar nachtvlinders op afkomen en installeren we de nachtvlindervallen. We eten ook samen vlinderpasta en de ouders kunnen in de bar een pintje drinken. Net na de avond gevallen is, bekijken we onze vondsten met een zaklamp.

De dag erna, na zonsopgang, rond 7uur, gaan we een kijkje nemen welke vlinders in de vallen zitten en wordt er samen ontbeten. We determineren de vlinders en ervaren nachtvlindervinders geven een woordje uitleg. Nadat de waarnemingen werden ingevoerd op waarnemingen.be, wordt de dieren terug hun vrijheid geschonken.

Deelnameprijs: gratis
Doelgroep: 8+ (en ouders)
Inschrijven: verplicht:

Vlindervinders en Mottenzotten - 12/07/2019 @ Cohousing Gummarushof
Vlindervinders en Mottenzotten - 14/09/2019 @ Battelsesteenweg


5 data
5 locaties
2800 Mechelen
van 12/07/19 tot 14/09/19
Natuurpunt Mechels Rivierengebied
nils.iwens@natuurpunt.be
0468 36 14 46
www.natuurpunt.be/agenda/vlindervinde...