u bent hier

Viviane De Lausnay

Schilderkunst


De schilderijen van de Herentalse Viviane De Lausnay bieden een explosie van kleuren. De kunstenares neemt in haar werken vooral bloemen, natuurelementen en dieren op. Maar ze brengt ze niet zomaar. Op haar doeken blijft geen millimeter blank. Noem het kleurenexpressionisme. Haar werken brengen zuurstof in de lucht. Ze zijn haarscherp, maar suggereren ook raadselachtigheid, zoals bijvoorbeeld ... Lees meer »

De schilderijen van de Herentalse Viviane De Lausnay bieden een explosie van kleuren. De kunstenares neemt in haar werken vooral bloemen, natuurelementen en dieren op. Maar ze brengt ze niet zomaar. Op haar doeken blijft geen millimeter blank. Noem het kleurenexpressionisme. Haar werken brengen zuurstof in de lucht. Ze zijn haarscherp, maar suggereren ook raadselachtigheid, zoals bijvoorbeeld in de ogen van de wolf in een van de tentoongestelde werken.

Viviane De Lausnay groeide in de kunst in de Herentalse Academie voor Beeldende Kunst. Tom Liekens en Nick Andrews waren haar leerkrachten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Lakenhal
Grote Markt 35
2200 Herentals
Van 3 oktober 2020 tot 25 oktober 2020 (vr van 14:00 tot 17:00, za van 14:00 tot 17:00, zo van 14:00 tot 17:00)
CC 't Schaliken
gratis
cultuurcentrum@herentals.be
014-21 90 88
www.schaliken.be