u bent hier

VERSTILDE WATERS


Een fietstour van 45km rond Antwerpen, met allerhande waters als blauwe draad. Je kan voor deze tour ook een Radio2 audioguide downloaden. De fietskaart en audioguide kan je downloaden via www.antwerpenautovrij.be (rubriek 'te land'). In het kader van ANTWERPEN AUTOVRIJ stippelde Antwerpen Averechts een nieuwe fietsroute met 12 boeiende expopanelen uit: VERSTILDE WATERS... WATER DOET LEVEN. ... Lees meer »

Een fietstour van 45km rond Antwerpen, met allerhande waters als blauwe draad. Je kan voor deze tour ook een Radio2 audioguide downloaden. De fietskaart en audioguide kan je downloaden via www.antwerpenautovrij.be (rubriek 'te land').

In het kader van ANTWERPEN AUTOVRIJ stippelde Antwerpen Averechts een nieuwe fietsroute met 12 boeiende expopanelen uit: VERSTILDE WATERS...

WATER DOET LEVEN. Water brengt rijkdom en vernieling. Water zorgt voor beweging. Maar water is ook de ultieme chill-out factor.
Een stad als Antwerpen dankt haar welvaart aan het water van haar Schelde.

De Schelde is echter niet de enige waterloop in Antwerpen. Naast deze getijdenrivier vind je een stilstaand en stromend netwerk dat net zo belangrijk is voor het leven van de Stad aan de stroom. Ondergedoken riviertjes, stadsvijvers, havendokken en kanaaltjes, waterzuiveringsstations,...

VERSTILDE WATERS rijgt alle plassen, riviertjes en vijvers aan elkaar tot een blauwe draad die zich in een grillige lus doorheen Antwerpen weeft. Met de fiets maakt u er een daguitstap van ongeveer 45 km van.

Te ambitieus voor u? Dan kan u de draad doormidden knippen en het hele verhaal in twee aparte ritjes fietsen. U kan dan tijdens het eerste rondje bij het buitenkomen van de voetgangerstunnel aan de Sint-Jansvliet terug naar de Groenplaats fietsen. Voor het tweede alternatieve rondje kan u van de Groenplaats onmiddellijk naar de Scheldekaaien fietsen.

'T STAD ZIT NIET STIL ...
Waar je tijdens deze tocht ook maar halt houdt en rondkijkt, overal zie je de stad veranderen en groeien. Verstilde Waters vertelt u niet alleen een waterverhaal. U komt onderweg ook vanalles aan de weet over recente en toekomstige vernieuwingsoperaties die van Antwerpen een vlot bereikbare en aantrekkelijke leefplek moeten maken. Daarvoor kan u de Radio 2 audioguide van VERSTILDE WATERS downloaden. Die vertelt over het hoe en waarom van 18 stadsvernieuwings- en mobiliteitsprojecten die u op uw route tegenkomt.
U kan de audioguide downloaden via www.antwerpenautovrij.be / www.radio2.be / www.antwerpenaverechts.be

Toon kaart Groenplaats
Groenplaats 1
2000 Antwerpen
Ma Van 0:00 tot 0:00 Di Van 0:00 tot 0:00 Wo Van 0:00 tot 0:00 Do Van 0:00 tot 0:00 Vr Van 0:00 tot 0:00 Za Van 0:00 tot 0:00 Zo Van 0:00 tot 0:00
stad antwerpen mobiliteitsdienst
gratis
+32 3 2603939
secretariaat@antwerpenaverechts.be
www.radio2.be
antwerpenaverechts.be